Ένα χωριό στη Γαλλία χτισμένο… ειδικά για γυμνιστές
Στον αγαπημένο προορισμό των απανταχού γυμνιστών μπορεί να εξελιχθεί το τουριστικό κέντρο που λειτουργεί στη γαλλική πόλη στη Μεσόγειο, Cap d’Agde, το οποίο δεν είναι απλά ένα θέρετρο, αλλά ένα ολόκληρο μεγάλο χωριό, όπου μπορείς να κάνεις τα πάντα γυμνός!


Σύμφωνα με το onlycy.com, το «Village Naturiste», γνωστό και ως το «Γυμνό Χωριό», καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της πόλης και έχει πρόσβαση σε μία υπέροχη παραλία.

Στο χωριό αυτό μπορείς να κάνεις τα πάντα χωρίς ρούχα: να ψωνίσεις στα μαγαζιά, να φας στα εστιατόρια κλπ. Γενικώς να κυκλοφορήσεις σε όλες τις περιπτώσεις ολόγυμνος. Οι επισκέπτες, οι οποίοι φτάνουν τους 40.000 σε καθημερινή βάση, συνήθως ντύνονται το βραδάκι που κάνει ψύχρα, αλλά και τότε προτιμούν σούπερ αποκαλυπτικά ρούχα, σύμφωνα με τη Wikipedia!

Το Naturist Village διαθέτει παραλία 2 χλμ., μία μεγάλη μαρίνα, ξενοδοχείο, κάμπινγκ, διαμερίσματα, μαγαζιά, εστιατόρια, κλαμπ, μπαρ, ταχυδρομείο, τράπεζα και ATM. Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα πλαίσιά του φτάνουν τις 180.

Η συγκεκριμένη γη ανήκε σε μία οικογένεια που μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο παρατήρησε ότι πολλοί άνθρωποι επέλεγαν την παραλία της για να κατασκηνώσουν και να κάνουν μπάνιο γυμνοί. Η οικογένεια Oltra εκμεταλλεύτηκε αυτή την τάση και οργάνωσε κάμπινγκ στην παραλία, το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε πολύ διάσημο. Όταν στις αρχές της δεκαετίας του ’70 η κυβέρνηση Pompidou άρχισε να αναπτύσσει την ακτογραμμή, μέλος της οικογένειας Oltra έπεισε τους ιθύνοντες να συμπεριλάβουν στα σχέδια ένα «χωριό γυμνιστών» και έτσι τέθηκαν οι βάσεις για αυτό που σήμερα είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός.
http://www.paraskhnio.gr/ena-xorio-sti-gallia-xtismeno-eidika/

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...