Η Σκιάθος των συνταρακτικών τοπίων, μπορεί να γίνει η πιο αγαπημένη σας ανάμνηση!





Η Σκιάθος, η καταπράσινη αγκαλιά στις Βόρειες Σποράδες, με την μοναδική προσωπικότητα, τον πολιτισμό, τις ανεξερεύνητες παραλίες, αλλά και τα κοσμικά της στέκια, περιμένει να σας χαρίσει μοναδικές στιγμές ξεκούρασης, χαλάρωσης και απόλαυσης.

Τέσσερις ολόκληρες, χορταστικές ημέρες, στον παράδεισο της Σκιάθου, με μοναδική πολυτέλεια! Η Σκιάθος των συνταρακτικών τοπίων, μπορεί να γίνει η πιο αγαπημένη σας ανάμνηση! Μην το σκέφτεστε, κάντε στον εαυτό σας δώρο μια εμπειρία ζωής!












Γνωρίστε την σμαραγδένια Σκιάθο

Το νησί της Σκιάθου ανήκει στο παραδεισένιο από κάθε άποψη σύμπλεγμα των Βόρειων Σποράδων, μια αγκαλιά νησιά που μαγνητίζουν τους επισκέπτες με τα καταπράσινα τοπία τους, τις κρυστάλλινες θάλασσες και τον αιώνιο πολιτισμό τους. Η Σκιάθος απέχει ελάχιστα από την ηπειρωτική Μαγνησία, μόλις 41 ναυτικά μίλια από τον Βόλο και 2,4 από το Πήλιο, γεγονός που την κάνει τρομερά ποθητή, όταν την αγναντεύει κάποιος από την επικράτεια του βουνού των Κενταύρων!













Η Σκιάθος του πολιτισμού

Η Σκιάθος είναι βέβαια η γενέτειρα του Ντοστογιέφσκι της Ελλάδας όπως λένε πολλοί των Παπαδιαμάντη. Είναι όμως κι ένα πανάρχαιο νησί από άποψη κατοίκησης, με την ιστορία του να αποτελεί ένα γοητευτικό μυστήριο. Έχει κατοικηθεί από το φύλο αυτό που ονομάζουμε Πελασγούς, αλλά έχει υπάρξει και αποικία των μινωιτών Κρητών, ενώ πέρασε και από την πρώτη και δεύτερη αθηναϊκή συμμαχία. Η λαίλαπα των μεσαιωνικών πειρατειών έβλαψε την ζωή του νησιού, αφού περιορίστηκε σε λίγους εξαιρετικά ορεινούς οικισμούς, ενώ σήμερα αποτελεί ένα κοσμοπολίτικο κέντρο, πολύ αγαπημένο στους ταξιδιώτες, αφού συμβαίνει να έχει κρατήσει εντελώς αυθεντικό χαρακτήρα, χωρίς να έχει παρασυρθεί από την κακώς εννοούμενη τουριστική ανάπτυξη των προηγούμενων δεκαετιών.









Ένα τοπίο πέρα από κάθε φαντασία

Το βασικό χαρακτηριστικό της Σκιάθου είναι τα καταπράσινα τοπία της, μια ιδιαιτερότητα που την μοιράζεται με όλα τα νησιά των Σποράδων. Η απέραντη ομορφιά των μονοπατιών της καταλήγει στην εκρηκτική ενάλια ζώνη της, με τις κρυφές μαλαματένιες παραλίες. Οι Κουκουναριές και η Μπανάνα είναι οι πιο γνωστές, ενώ πανέμορφες είναι η Μικρή και η Μεγάλη Ασέληνος, η Μεγάλη Άμμος, τα Λαλάρια, η Καναπίτσα, αλλά και πολλές μικρές παραλίες στα κοντινά νησάκια αξίζουν την επίσκεψη, όπως η Τσουγκριά. Ένα τόσο μικρό ουσιαστικά νησί, διαθέτει περισσότερες από 60 παραλίες, κάθε μία εντελώς διαφορετική! Υπάρχουν μικρά στολίδια με άμμο και καταπράσινα τοπία, άλλες που μπορείτε να τις προσεγγίσετε μόνον με καΐκι για απόλαυση και διακριτικότητα, άλλες είναι βοτσαλωτές με καταγάλανα νερά και ενδιαφέροντες βυθούς, οπωσδήποτε κανείς δεν μπορεί να πει ότι λείπει η ποικιλία σε αυτό το νησί!





Μοναδικά μονοπάτια σε ένα καταπράσινο νησί

Το νησί της Σκιάθου είναι φτιαγμένο για περπάτημα! Το Πανέμορφο Μπούρτζι στην κορυφή του λόφου είναι μαγεμένο και προσφέρει υπέροχη θέα, ενώ η έξοχη Χώρα αποτελεί ένα κόσμημα αρχιτεκτονικής. Οι πάμπολλοι οικισμοί, όπως οι Ζορμπάδες, τα Καλύβια, η Καναπίτσα, ο Κολιός, οι Κουκουναριές, ο Ξάνεμος, προσφέρουν μοναδικά τοπία, ενώ η φιλοξενία είναι υποδειγματική. Κάθε χωριό είναι και ένας άλλος κόσμος, ενώ η Χώρα, με την παραδοσιακή της αρχιτεκτονική φυσιογνωμία και το σπίτι του Παπαδιαμάντη να μας ταξιδεύει σε άλλες εποχές, είναι ένα αληθινό στολίδι.



Χρώμα παραδοσιακό, αλλά και luxury pleasures

Παρά το γεγονός ότι η φυσιογνωμία της Σκιάθου δεν έχει αλλοιωθεί, έχει αποκτήσει έναν εξαιρετικά κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. H νυχτερινή ζωή είναι πολύ έντονη, ειδικά στην χώρα, αλλά και σε παραλιακά μπαράκια. Όσο για τις γεύσεις, είναι απλά χωρίς συναγωνισμό! Οι παραδοσιακές συνταγές έχουν ένα άγγιγμα φρέσκιας ματιάς και πρέπει να δοκιμάσετε το χταπόδι με μους φάβας, τις καραβίδες με λάχανο, το σήμα – κατατεθέν που είναι η πεσκανδρίτσα στιφάδο, αλλά και τα υπέροχα σκιαθίτικα χαϊμαλιά, τηγανιτά γλυκά πιτάκια με πολύ λεπτό φύλλο και χιλιάδες αρώματα!



lovetotravel.gr planetnews.gr
http://www.planetnews.gr/%CE%B7-%CF%83%CE%BA%CE%B9%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CF%80/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια