Έβρος: απόλυτος εναλλακτικός προορισμός





Ο Έβρος έχει δύο πολύ σημαντικά στοιχεία που τον κάνουν τον απόλυτο παράδεισο του εναλλακτικού τουρισμού.

Πρώτον τα τοπία του είναι εντελώς παραμυθένια, με την Ροδόπη να κυριαρχεί, αλλά και τον Έβρο, τους παραπόταμους και τις λίμνες να δημιουργούν ένα υδάτινο δίκτυο αφάνταστης ωραιότητας. Και δεύτερον έμεινε έξω από τα περίεργα εκείνα χρόνια που η τουριστική ανάπτυξη μάλλον ομογενοποιούσε παρά αναδείκνυε την ξεχωριστή ομορφιά κάθε τόπου. Χωρίς τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες, χωρίς την μαζικότητα που τελικά εξουθενώνει έναν τόπο, ο Έβρος και τα πανέμορφα χωριά του έχουν γίνει ο αγαπημένος προορισμός όσων αγαπάνε το πραγματικό ταξίδι.





Τυχερό, ένα βραβευμένο χωριό
Το 1995 η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε το μικρό και παραμυθένιο χωριό Τυχερό για την σοφή διαχείριση του περιβάλλοντος και την πανέμορφη ανάδειξή του σε πόλο έλξης. Το πρότυπο οικοτουριστικό κέντρο του Τυχερού δίπλα στην υπνωτικά όμορφη λίμνη που δημιουργείτε από το φράγμα του ποταμού Λύρα, αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα πάρκα όλης της Ευρώπης. Με δεδομένο ότι υπάρχει και άφθονη προϊστορική ύλη στην περιοχή, με συναρπαστικά απολιθώματα, αλλά και ένας αφάνταστος πλούτος τοπίων και ζωής, το Τυχερό είναι όνομα και πράγμα, μόνον που την τύχη του την έφτιαξαν οι άνθρωποί του με τις σοφές αποφάσεις τους. Όλο και περισσότεροι ψαγμένοι ταξιδιώτες ανεβαίνουν στο όμορφο χωριό της Ροδόπης και ανακαλύπτουν παραδοσιακή γαστρονομία, φιλόξενους ανθρώπους και μια εντελώς ανέγγιχτη φύση.






Στην αρχοντική Λευκίμμη
Το πολύμορφο χωριό της Λευκίμμης, εννιά χιλιόμετρα από το Τυχερό, υπήρξε κάποτε ένα κραταιό εμπορικό και αγροτικό κέντρο. Αυτές οι αναμνήσεις είναι φανερές στην πανέμορφη αρχιτεκτονική του, που δεσπόζει ευγενικά στο όμορφο τοπίο. Το αρχοντικό Κιρμζή, αποτελεί αδιάψευστο στοιχείο της σημασίας που είχε η περιοχή την χρυσή εποχή των μεταξωτών Σουφλίου. Από την Λευκίμμη ξεκινούν υπέροχα περιηγητικά μονοπάτια, τα οποία εκτός από την ωραιότητα των τοπίων θα προσφέρουν στον ταξιδιώτη και μια διαδρομή στον χρόνο, καθώς θα συναντήσει σπουδαία μνημεία, μονές, αλλά και αρχαιολογικά σπαράγματα της προκλητικά άγνωστης θρακικής παράδοσης.




Μαζί με τους θεματοφύλακες της Δαδιάς
Η Δαδιά, εκτός από την γνωστή πια προστατευόμενη περιοχή του εκπληκτικού δάσους, έχει και το σημαντικό ομώνυμο χωριό. Υπάρχουν άρτιες, αλλά πολύ προσεγμένες μονάδες φιλοξενίας, ενώ μπορεί κάποιος να απολαύσει να απολαύσει και να αγοράσει τα εξαιρετικά προϊόντα του γυναικείου συνεταιρισμού, που ακολουθεί κατά γράμμα την παράδοση. Η Δαδιά είναι ένα χαριτωμένο χωριό με 700 κατοίκους, στην είσοδο του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς, που με αφοσίωση μένουν και προσέχουν τον τόπο του Ορφέα και των νυμφών. Παραδεισένια μονοπάτια μέσα στο δάσος αλλά και ποδηλατικές διαδρομές μαγεύουν τους επισκέπτες, που γίνονται οι καλύτεροι πρέσβεις της περιοχής, έχοντας να πουν τα καλύτερα λόγια για την ομορφιά του τόπου αλλά και την φιλόξενη διάθεση των κατοίκων.

Χρήσιμες Πληροφορίες
ΚΤΕΛ Σουφλίου:
Εκδοτήριο & Αποθήκη Σουφλίου: 25540 22291











newsit planetnews

http://www.planetnews.gr/%CE%AD%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%83/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια