Οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης



Όσοι αυτά τα Χριστούγεννα βρεθούν εκτός Ελλάδας, τριγυρίζοντας σε ευρωπαϊκές πόλεις, ας ψάξουν για κοντινές χριστουγεννιάτικες αγορές. Κάποιες από αυτές είναι και οικονομικές και θα σας μεταδώσουν μια πολύ όμορφη γιορτινή ατμόσφαιρα.






Οι γιορτές πλησιάζουν και πολλοί σίγουρα θα έχουν ήδη φυλαγμένα στο συρτάρι του κομοδίνου τους τα αεροπορικά τους εισιτήρια για ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι στην Ευρώπη. Επειδή σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις αυτό το διάστημα πραγματοποιούνται διάφορες μεγάλες αγορές, τσεκάρετε ποιες θα βρίσκονται κοντά σας και φροντίστε να μην τις χάσετε.

Schlachte Magic Christmas Market, Βρέμη (27 Νοεμβρίου – 23 Δεκεμβρίου)
Βόρεια της Γερμανίας, στη Βρέμη, θα μπορέσετε να ζήσετε και οικονομικά Χριστούγεννα και να επισκεφτείτε τη μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά της, με περίπου 170 πάγκους, όπου μπορείτε να κάνετε τα… παζάρια σας και να ψωνίσετε δώρα σε χαμηλές τιμές, με θέα τον ποταμό Weser.




WeihnachtsZauber Gendarmenmarkt, Βερολίνο (24 Νοεμβρίου - 31 Δεκεμβρίου)
Αυτή την εποχή το Βερολίνο γεμίζει… Χριστούγεννα και αγορές που ξεπερνούν τις 60 σε όλη την πόλη. Η WeihnachtsZauber Gendarmenmarkt είναι η καλύτερη για να δοκιμάσετε χριστουγεννιάτικες γεύσεις, από καπνιστό σολομό μέχρι strudel μήλου, διαθέτοντας πλήθος πάγκων, αρκετών να ικανοποιήσουν τις ορέξεις ακόμη και του… Άη Βασίλη.




Brussels Christmas Market, Βρυξέλλες (28 Νοεμβρίου - 4 Ιανουαρίου)
Η μεγαλύτερη αγορά του Βελγίου, που ξεκινά από την πλατεία Place de la Monnaie, είναι γεμάτη πάγκους και μαγαζιά με εποχικά σουβενίρ, λιχουδιές και δώρα, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις δεν σταματούν ποτέ. Η είσοδος είναι ελεύθερη κι αν ψάχνετε μια έξτρα δραστηριότητα εκτός από το περπάτημα και τα ψώνια, με €7 μπορείτε να κάνετε ice-skating, ενώ στην κορυφή της ρόδας στη μέση της αγοράς, θα έχετε την καλύτερη θέα της πόλης.

Liseberg Amusement Park, Γκέτεμποργκ (14 Νοεμβρίου – 30 Δεκεμβρίου)
Από τα μέσα Νοεμβρίου, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και συγκεκριμένα στο Liseberg Amusement Park λάμπουν περισσότερα από 5 εκατομμύρια φωτάκια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εορταστικό πανηγύρι της χώρας, με παραδοσιακή μουσική από ιθαγενείς της Λαπωνίας, στο οποίο θα… γλυκαθείτε με τις λιχουδιές του και θα ζήσετε τα Χριστούγεννα όπως δεν τα έχετε ξαναζήσει, ειδικά στο παραδοσιακό κομμάτι του παζαριού που θα σας πάει πίσω στο χρόνο, με χορωδίες, έλκηθρα κ.λπ.




Krakow Christmas Market, Κρακοβία (28 Νοεμβρίου – 26 Δεκεμβρίου)
Αν ονειρεύεστε άσπρα, ονειρεμένα Χριστούγεννα, η Πολωνία και συγκεκριμένα η Κρακοβία σας τα εγγυάται. Η πόλη σκεπάζεται κάθε χρόνο από χιόνι, ενώ στο ιστορικό της κέντρο, στην κεντρική πλατεία θα συναντήσετε και τη μεγάλη αγορά της περιοχής, όπου μπορείτε να αγοράσετε δώρα για τους αγαπημένους σας, παραδοσιακές χειροποίητες δημιουργίες, αλλά και τοπικά μάλλινα ρούχα.




Edinburgh, Εδιμβούργο (21 Νοεμβρίου – 4 Ιανουαρίου)
Μπορεί το Εδιμβούργο να μοιάζει παραμυθένιο όλο το χρόνο, τα Χριστούγεννα, όμως, μόνο όποιος το ζήσει μπορεί να καταλάβει την ατμόσφαιρά του. Συν τοις άλλοις, φιλοξενεί και μια από τις πιο δημοφιλείς χριστουγεννιάτικες αγορές στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου μπορείτε εκτός από το να ψωνίσετε τα πάντα, από τρόφιμα μέχρι κοσμήματα, να παρακολουθήσετε σόου, να «χαθείτε» στο χριστουγεννιάτικο λαβύρινθο δέντρων του και να δείτε υπέροχες χριστουγεννιάτικες παραστάσεις.

Düsseldorf Christmas Markets, Ντίσελντορφ (22 Νοεμβρίου – 23 Δεκεμβρίου)
Με 8 διαφορετικές χριστουγεννιάτικες αγορές να σας περιμένουν με το που θα πατήσετε το πόδι σας στο Ντίσελντορφ, δύσκολα θα περάσετε τις ημέρες αυτές βαρετά και ξεκούραστα. Κι αν θελήσετε να κάνετε διάλειμμα, μια βόλτα στη λεωφόρο Koenigsallee πλάι στο ποτάμι, ανάμεσα στις καστανιές και τα χριστουγεννιάτικα φώτα θα χαρίσει λίγο γιορτινό… ρομάντζο στη ζωή σας.

http://www.clickatlife.gr/taksidi/story/47415

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια