Τέλεια ταξιδάκια για ζευγάρια στη Βόρεια Ελλάδα

 

Ένα ταξιδάκι με το ταίρι πάντα είναι καλή ιδέα. Ξεφεύγεις λίγο από την καθημερινότητα, περνάτε περισσότερο χρόνο μαζί…

Άσε που μπορείτε να δείτε πανέμορφα μέρη και να φτιάξετε μαζί καινούριες αναμνήσεις. Και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος στην Ελλάδα για να ταξιδέψεις τον χειμώνα από τον Βορρά. Πώς να το κάνουμε, και στην Αθήνα υπάρχουν μέρες που (λέμε ότι) ψοφάμε από το κρύο, αλλά στον Βορρά θα πας και θα νιώσεις αληθινό χειμώνα.

Πάμε λοιπόν με μερικές τέλειες προτάσεις διακοπών, αν θες κι εσύ να νιώσεις χειμώνα (και τέλειο χουχούλιασμα).

Στην Ξάνθη

Αυτές τις μέρες, από τις 12 Φλεβάρη και μετά, ξεκινούν οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού. Εκτός, λοιπόν, από συναυλίες, τσικνίσματα και την θρυλική παρέλαση, που θα σας προσφέρουν άπειρες ώρες διασκέδασης, η Ξάνθη προσφέρεται για ατέλειωτες βόλτες στην παλιά της πόλη, όπως και για μίνι εξορμήσεις για να εξερευνήσετε τα κοντινά χωριά.


Κρύβουν πανέμορφες εικόνες, ειδικά αν «ακολουθήσετε» την πορεία του Νέστου, ενώ αν ξανοιχτείτε κι άλλο, θα φτάσετε στα Πομακοχώρια, που μοιάζουν να έχουν παγώσει στον χρόνο. Το να ζήσετε από κοντά την εμπειρία ενός Πομακοχωριού είναι κάτι που προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Άλλωστε, δεν χρειάζεται να φύγεις από την χώρα σου για να δεις κόσμο με διαφορετικό τρόπο ζωής—και δόξα τω θεώ για αυτό.


Στην Κερκίνη

Επειδή, όπως έχουμε ξαναπεί, οι λίμνες είναι ό,τι πιο ρομαντικό, και ειδικά τους κρύους μήνες. Αποκτούν μια απόκοσμη ομορφιά. Η Κερκίνη δεν πάει πίσω σε αυτό. Θα την επισκεφτείτε για τα όμορφα χωριουδάκια της, αλλά και για να εξερευνήσετε την ανατολική της πλευρά, εκεί που βρίσκει καταφύγιο η σπάνια πανίδα της. © Παρέχεται από: In2life.gr

Θα κάνετε από βαρκάδα και ιππασία (που, ειλικρινά, δεν ξέρουμε ποιο από τα δύο μας φαίνεται πιο κινηματογραφικό σε τέτοιο σκηνικό, άρα σας αφήνουμε να διαλέξετε εσείς), μέχρι… birdwatching και τοξοβολία, ενώ από εκεί ξεκινούν και πεζοπορικές διαδρομές.


Στην Θεσσαλονίκη

Θεωρείται από πολλούς η πιο ερωτική πόλη της Ελλάδας, άρα δεν υπήρχε περίπτωση να μην σας προτείνουμε να περάσετε μερικές ξέγνοιαστες μέρες εκεί. Φυσικά, αν αναρωτιέστε, «Καλά, μέσα στην πόλη διακοπές;», δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Η Θεσσαλονίκη ενδείκνυται για ορμητήριο απίστευτων εκδρομών στην φύση, με τα χωριουδάκια της Χαλκιδικής να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής με το αυτοκίνητο.

Εναλλακτικά, ακόμα κι αν δεν σας αρέσουν τα χωριουδάκια, η πόλη η ίδια προσφέρεται για πολλή εξερεύνηση. Από τις γωνιές των Κάστρων στην κορυφή της, μέχρι τα δρομάκια πίσω από την Παραλία και τα μυστικά τους μπαράκια, θα βρείτε αμέτρητους τρόπους να χαλαρώσετε και να περάσετε ωραίες στιγμές μαζί. Εμείς θα προτείνουμε ποδηλατάδα στην Νέα Παραλία, επειδή αλήθεια η Νέα Παραλία είναι μία κούκλα.


Στην Καβάλα


Η Καβάλα ως προορισμός είναι συνδεδεμένη με το καλοκαίρι. Και λογικό, μιας και η μισή πατάει στη θάλασσα (και η άλλη μισή στο βουνό, πίτα ολόκληρη και σκύλος χορτάτος) και έχει τους Αμμολόφους, μία από τις μεγαλύτερες και πιο καθαρές παραλίες όλης της χώρας. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η μικρή αυτή πόλη του Βορρά δεν αποτελεί ιδανικό χειμωνιάτικο προορισμό. Πόσο μάλλον…

Οι βόλτες στην πόλη είναι σύντομες και διακόπτονται από κάποιο μικρούλι μπαρ που ξεφυτρώνει και μας καλεί να κάτσουμε για ένα ποτό. Η παλιά πόλη με το θεαματικό της Κάστρο (και το ξακουστό καφέ Ιμαρέτ) δεσπόζει ψηλά και μπορεί να είναι μικρή στο μάτι, προσφέρεται όμως για μεγάαααλες βόλτες. Χωρίς να μιλήσουμε για τα χωριουδάκια που θα βρεις στα πέριξ, από την θαλασσινή ηρεμία της Κεραμωτής, μέχρι την βουνίσια ομορφιά της Παλιάς Καβάλας.

https://www.msn.com/el-gr/travel/tripideas/%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B6%CE%B5%CF%85%CE%B3%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CF%8C%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/ar-BBZJDqd?li=BBqxFdW

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. LENDINGTREE ΔΑΝΕΙΑ INC.


    Έχετε επιδοθεί από πού να πάρετε δάνεια, απορριφθεί από τις τράπεζες, και τώρα απογοητευμένος από πού να πάρει ένα δάνειο. Το LENDINGTREE θα σας δώσει το δάνειο που περιμένετε. επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση lendingtreegroupinc@gmail.com.

    Ένα δάνειο για την αποπληρωμή του χρέους σας εύκολα;
    Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
    Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
    Ένα δάνειο για να αγοράσει ένα διαμέρισμα;
    Ένα δάνειο για να αγοράσει αυτό το αυτοκίνητο όνειρο;

    Μην κοιτάτε ξανά, η LENDING TREE INC προσφέρει δάνεια
    Δεν υπάρχουν κρυφές πληρωμές από 1.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS
    Σε πολύ χαμηλό επιτόκιο 3%
    Δημιουργήσαμε ένα δίκτυο δανεισμού και
    οικονομική βοήθεια σε πελάτες παγκοσμίως.

    Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το πρότυπο αριστείας μας Εμείς
    προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
    Δίνουμε ένα δάνειο σε όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια από το 1 έως το
    20 χρόνια

    Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν επίσης

    . πραγματική χρηματοδότηση
    . επενδυτής ακινήτων
    . δάνεια για την κατασκευή
    . δάνεια εκκίνησης επιχειρήσεων
    . στεγαστικά δάνεια
    . Η καταναλωτική πίστη,
    . Δάνεια FHA
    . προσωπικά δάνεια
    . τα δάνεια αυτοκινήτων
    κ.λπ. Εάν χρειάζεστε ένα δάνειο ή οικονομική βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας από

    email: lendingtreegroupinc@gmail.com

    email: lending-tree@outlook.com

    whatsapp: +1 (213)419-2419

    Ζεστή σκέψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. www.uoa.gr Μicrowave Anisotropy Probe vs Recep Tayyip Erdogan www.co/b.e.nypd ευτυχως, που μερικοι αποδεχονται την επιστημη eef.edu.gr ο skai.gr βρηκε 2 φορες λαθος στον Σιμοπουλο - ΜηΣΕληνες www.ee/f.nypd vs yobbo Paschalis Kamora

    ΑπάντησηΔιαγραφή