Το κινητό σπιτάκι που αντικαθιστά το αντίσκηνο


Το 1999, τότε που χτύπησε την Αθήνα ο εγκέλαδος, δεν ήταν λίγες οι περιοχές που επλήγησαν και στις οποίες πολλοί από τους κατοίκους αναγκάστηκαν να παραμείνουν έξω από τα σπίτια τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Διάστημα το οποίο η πλειοψηφία από αυτούς έμεινε σε αντίσκηνα που πρόσφεραν οι επιμέρους δήμοι και ο στρατός.

Από: provocateur.gr

Το κατά πόσο ήταν βιώσιμη η διαμονή αυτή, το φαντάζεστε. Ακόμη κι αν δεν το ζήσατε.


Στις ΗΠΑ μπορεί να μην έχουν σεισμούς, έχουν όμως διάφορα άλλα φυσικά φαινόμενα που τους "επισκέπτονται" κατά καιρούς. Ο τυφώνας Κατρίνα, είναι ίσως το πιο ενδεικτικό παράδειγμα.
Πέρα από χιλιάδες νεκρούς, άφησε πίσω του και δεκάδες χιλιάδες αστέγους.

Αυτή ήταν και η αφορμή για να φτιαχτεί αυτό:Το κινητό καταφύγιο με την ελληνοπρεπέστατη ονομασία "ΕΧΟ" τα έλεγε ο Λιακόπουλος αλλά ποιος τον άκουγε, είναι αυτόνομο, λειτουργικό και ασφαλές, μπορεί να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε μέρος έχει πληγεί από θεομηνία, να κουβαληθεί με ευκολία από 4 άτομα και εν τέλει να τους προσφέρει φιλοξενία.


Το εν λόγω project της startup Reaction, έχει λάβει ήδη πολύ θετικές κριτικές. Πέρα από το γεγονός ότι έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 9 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, οι κρατήσεις που έχουν γίνει από ιδιώτες προτού ακόμη βγει στην παραγωγική διαδικασία, ανέρχονται σε χιλιάδες.
Γεγονός που ίσως και να οφείλεται στο ότι η χρήση του δεν περιορίζεται μονάχα στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών -το "ΕΧΟ" μπορεί να ικανοποιήσει
και τη διαμονή μιας οικογένειας ή μιας παρέας φίλων στην εξοχή.

Σε κάθε περίπτωση (και ιδιαίτερα σε αυτή που σας περισσεύουν 5.500-9.000 ευρώ), σπεύστε να κάνετε την κράτησή σας.


http://www.freepen.gr/2018/06/blog-post_2855.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια