Μοναδικό: Αυτή η γέφυρα μετατρέπεται σε τούνελ και συνδέει τη Δανία με τη Σουηδία (photos)







Αυτή η μοναδική γέφυρα είναι ένα θαύμα της μηχανικής που συνδέει την πρωτεύουσα της Δανίας Κοπεγχάγη με τη σουηδική πόλη του Μάλμε.



Μια καλωδιωτή γέφυρα εκτείνεται σε περίπου 8 χιλιόμετρα, καταλήγει σε ένα τεχνητό νησί όπου μετατρέπεται σε ένα τούνελ το οποίο έχει μήκος ακόμη 4 χιλιόμετρα.



Ο βραβευμένος σιδηρόδρομος και αυτοκινητόδρομος διπλής κατεύθυνσης ξεκίνησε να λειτουργεί την 1η Ιουλίου του 2000.



Η γέφυρα και το τούνελ διασχίζουν το στενό του Όρεσουντ και η διαχείρισή τους γίνεται σε συνεργασία και από τις δυο χώρες. Η χρήση της γέφυρας απαιτεί την πληρωμή διοδίων.



Διαθέτει δυο πυλώνες ύψους 204 μέτρων που στηρίζουν το άνοιγμα της γέφυρας μήκους 490 μέτρων πάνω από το Κανάλι Flinte. Ο αυτοκινητόδρομος βρίσκεται στο άνω επίπεδο, ενώ ο σιδηρόδρομος περνάει από κάτω.



Το τεχνητό νησί του Peberholm ενώνει την γέφυρα και το τούνελ. Το νησί κατασκευάστηκε από υλικά που ανασύρθηκαν από το βυθό της θάλασσας και το μεγαλύτερο μέρος του τούνελ μήκους 4 χιλιομέτρων κατασκευάστηκε από τσιμεντένια στοιχεία που φτιάχτηκαν στην στεριά και μεταφέρθηκαν στο όρυγμα που είχε σχηματιστεί στον βυθό.


newsbomb.gr

Το διαβάσαμε από το: Μοναδικό: Αυτή η γέφυρα μετατρέπεται σε τούνελ και συνδέει τη Δανία με τη Σουηδία (photos) http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/09/photos.html#ixzz4Jw5oCXZo

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια