Λίµνη Bled: Ένα τοπίο που ξεπερνά τη φαντασία! Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας! (photos)





 Ένα από τα πολλά... µαγικά τοπία
που διαθέτει αυτή η νεαρή δηµοκρατία, µεταξύ Βαλκανίων, Κεντρικής Ευρώπης και Αδριατικής. 55 χλµ. ΒΔ της πρωτεύουσας Λιουµπλιάνα και µόλις 32 χλµ. από τα σύνορα µε την Αυστρία, η µικρή λίµνη Bled µε τα ήρεµα νερά της είναι ένα «διαµαντάκι» στις Ιουλιανές Άλπεις, µέσα σε ένα περιβάλλον κατάφυτο, πραγµατικά ονειρικό...


Το οµώνυµο νησάκι είναι πολυφωτογραφηµένο και στο κέντρο του δεσπόζει ένα... αριστούργηµα, η εκκλησία της Κοίµησης της Θεοτόκου. Είναι του 17ου αιώνα, χτισµένη ωστόσο στη θέση παλαιότερου ναού, από τον οποίο σώζονται τοιχογραφίες. Το µπαρόκ καµπαναριό της των 52 µέτρων κερδίζει αµέσως τη µατιά µας, αποτελώντας την πινελιά της τελειότητας σε έναν «πίνακα» που φιλοτέχνησε η φύση!

Πώς να πάτε: Αεροπορικώς για Λιουµπλιάνα µε Air Serbia (www.airserbia.com), µέσω Βελιγραδίου, από €279 µε επιστροφή. Στη συνέχεια, θα πάρετε τρένο για το σταθµό Lesce Bled (49΄, €8 one way). Από εκεί η λίµνη απέχει 4 χλµ. Στο νησάκι θα πάτε µε pletna (είδος µεγάλης γόνδολας), στο πλαίσιο ενός σύντοµου trip (90΄), που κοστίζει €12/άτοµο.






travelstyle.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια