Οι πιο ιδιαίτερες Εκκλησίες του κόσμου – Ανάμεσά τους και μία Ελληνική (ΦΩΤΟ)
Οι εκκλησίες σε όλο τον κόσμο αποτελούν εδώ και χρόνια τουριστικό πόλο έλξης για τους ταξιδιώτες όχι μόνο για θρησκευτικούς λόγους, αλλά και για την απίστευτη αρχιτεκτονική τους και τις ασυνήθιστες τοποθεσίες που έχουν κατασκευαστεί.

Μπορεί να τις βρει κανείς κάτω από το έδαφος ή στην άκρη ενός γκρεμού, ενώ μερικοί ναοί βρίσκονται ανάμεσα ακόμα και από δύο χώρες. Η Daily Mail δημοσιεύει μερικές από τις πιο ιδιαίτερες που υπάρχουν στον κόσμο σήμερα…

1. St Samaan El Kharaz, Μοκατάμ, Αίγυπτος Η συγκεκριμένη εκκλησία σε σπήλαιο είναι κρυμμένη στο ίσως λιγότερο τουριστικό μέρος της Αιγύπτου, σε μια περιοχή όπου οι οικογένειες ζουν από τη συλλογή σκουπιδιών.
Υπάρχει μια πρόσοψη από πέτρα που χρησιμεύει ως είσοδος του ναού, αλλά το υπόλοιπο μέρος του κτιρίου είναι ουσιαστικά μια σειρά από σπηλιές. Η μεγαλύτερη από αυτές έχει τη μορφή ενός αμφιθέατρου, χωρίς πόρτες, όπου μπορούν να καθίσουν μέχρι και 10.000 άτομα.

2. St Michel d’Aiguilhe, Γαλλία Σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός ψηλού ηφαιστειακού πετρώματος, το παρεκκλήσι St Michel d’Aiguilhe, χρονολογείται από τον 10ο αιώνα. Είναι προσβάσιμη μόνο από τα πέτρινα σκαλοπάτια που τυλίγονται γύρω από το βράχο.

3. Temppeliaukio Church, Ελσίνκι, Φινλανδία
Είναι γνωστή συχνά και ως η βραχώδης εκκλησία του Ελσίνκι καθώς πρόκειται για ένα λαξευμένο σπήλαιο.

Το εσωτερικό αποτελείται από μια τραχιά επιφάνεια βράχου έχοντας επίσης μια θεαματική οροφή από χαλκό. Η ακουστική του ναού είναι τόσο καλή στο εσωτερικό, ώστε μερικές φορές χρησιμοποιείται για συναυλίες.

4. Chapel of the Holy Cross, Αριζόνα, ΗΠΑ
Αυτός ο καθεδρικός ναός βρίσκεται μέσα στον κόκκινο βράχο της Σεντόνα σε ένα πολύ ψηλό σημείο, με θέα την πεδιάδα. Το σχήμα του ναού είναι πολύ απλό και ιδιαίτερο, ενώ χαρακτηριστικός είναι ο σταυρός που διακρίνεται.

5. Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, Αιθιοπία
Πρόκειται για μία από τις 11 διαφορετικές εκκλησίες σκαλισμένες σε βράχους, στην καρδιά της Αιθιοπίας και ίσως η ωραιότερη από το σύνολο. Ένας τεράστιος σταυρός κόπηκε από ένα κομμάτι του βράχου και στη συνέχεια το εσωτερικό δημιουργήθηκε σκάβοντας το βράχο.

6. Παναγία Παραπορτιανή, Μύκονος

Στη λίστα της, η Daily Mail περιλαμβάνει και μια εκκλησία στην Ελλάδα, την Παναγία Παραπορτιανή. Την αναφέρει ως την πιο πολυφωτογραφημένη στο νησί.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται όχι για μια απλή εκκλησία, αλλά για ένα διώροφο συγκρότημα, που περιλαμβάνει τέσσερις ισόγειους ναΐσκους και την ανώγεια, υπερυψωμένη Παναγία Παραπορτιανή.newsbeast.gr


http://perivolipanagias.blogspot.gr/2016/08/blog-post_165.html

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...