Τοπία που μοιάζουν με ψεύτικα




Τα τοπία στη φύση δεν είναι λίγες οι φορές που εκπλήσσουν και προκαλούν το θαυμασμό μας όχι μόνο με την απίστευτη ομορφιά τους αλλά και με την ιδιαιτερότητά τους που τα κάνει να μοιάζουν ψεύτικα και ενδεχομένως επεξεργασμένα σε κάποιο πρόγραμμα του υπολογιστή. Από το ένα σημείο της γης στο άλλο η φύση έχει αφήσει το δικό της στίγμα πάνω σε βράχια, λίμνες, ποτάμια, κοιλάδες, δημιουργώντας εικόνες που μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε παράδοξα τοπία που θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής ή ακόμα δημιουργίες στο Photoshop…

Μπορεί να μοιάζει να υπάρχει μια υποβρύχια δίνη στα ανοιχτά του Μαυρίκιου, στον Ινδικό Ωκεανό, αλλά στην πραγματικότητα είναι οφθαλμαπάτη που προκαλείται από τη συσσώρευση άμμου και λάσπης.



Τα σύννεφα που χρωματίζουν τον ουρανό θυμίζουν έργο τέχνης («κάπου εδώ ίσως κρύβεται ένα μικρό μοναχικό σύννεφο…») αλλά είναι σύνηθες φαινόμενο στη Νορβηγία και άλλες περιοχές κοντά στους πόλους που αποδίδεται στη θέση του ήλιου κάτω από τον ορίζοντα.



Μοιάζει με παράξενο δέντρο πάνω στο χιόνι αλλά στην πραγματικότητα είναι οι απολήξεις ποταμού στην έρημο της Baja California στο Μεξικό.



Ο άνδρας της φωτογραφίας μοιάζει να περπατά ένα βήμα από τον γκρεμό αλλά στην πραγματικότητα βαδίζει δίπλα στην εκπληκτική αντανάκλαση του τοπίου στα νερά ποταμού στο Glen Canyon της Γιούτα.




http://perierga.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια