Το αρσενικό νησί της χώρας μπορείτε να το γυρίσετε σε μόλις μια μέρα, αλλά θα το λατρέψετε για πάντα! (photos)






«Πάει το ταξίδι, φτάσαμε. Τ' ωραίο νησάκι νάτο» είχε γράψει ο Κωστής Παλαμάς, μία από τις μεγαλύτερες πνευματικές φυσιογνωμίες της Ελλάδας, για τον Πόρο.



Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης, το ιστορικό Ρολόι με την επιβλητική όψη στο ψηλότερο σημείο της πόλης, αποτελεί από το 1927 (οπότε και χτίστηκε) άγρυπνο «φύλακα άγγελο».



Νεοκλασικά κτήρια, παραδοσιακά σπιτάκια με κεραμοσκεπές και γαλανά πορτοπαράθυρα, ολάνθιστες αυλές και πλακόστρωτα σοκάκια συνθέτουν τη γραφική εικόνα της χώρας, που έχει χαρακτηρισθεί ως διατηρητέος οικισμός.



Χτισμένη αμφιθεατρικά στο ηφαιστειογενές τμήμα του νησιού, τη Σφαιρία- μία μικρή τριγωνική νησίδα- ενώνεται με ένα στενό κανάλι με την καταπράσινη Καλαυρεία, το υπόλοιπο μέρος του Πόρου.



Περπατήστε στα πολυάριθμα λιθόστρωτα σοκάκια της πόλης και ανακαλύψτε μικρές ταβερνούλες, παραδοσιακά οινομαγειρεία, κλασικά καφενεία και «γλυκά» ζαχαροπλαστεία.



Οι λάτρεις της παράδοσης και της ιστορίας επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, με ευρήματα από τη μυκηναϊκή και ρωμαϊκή εποχή, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και τον Μητροπολιτικό Ναό, καθώς και τη Βίλα Γαλήνη, το ομορφότερο κτήριο του Πόρου, που κατά καιρούς φιλοξένησε μεγάλες προσωπικότητες της τέχνης, όπως τον ποιητή Γιώργο Σεφέρη.

Μαγικές Ταξιδιωτικές Εμπειρίες στην Άπω Ανατολή! Κάντε κλικ και ξεκινήστε το ταξίδι σας τώρα!



Όσο για τους λάτρεις του σύγχρονου lifestyle, τα μοντέρνα cafes της παραλιακής ενδείκνυνται για ένα μικρό διάλειμμα για καφέ και ξέγνοιαστες στιγμές με φίλους, λίγο πριν ξεκινήσετε τη βόλτα στο σημείο όπου ρίχνουν άγκυρα πολυτελή yachts και ιστιοφόρα.



Όσο για το τέλος, ανηφορίστε προς το Ρολόι και από εκεί απαθανατίστε την εκπληκτική θέα στο λιμάνι και τις ακτές του γειτονικού Γαλατά, στην Πελοπόννησο, που βρίσκονται σε απόσταση μιας... βουτιάς από τον Πόρο.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Το Κανάλι. Μετά από το γεφυράκι που ενώνει τη Σφαιρία με την Καλαυρία, σε ελάχιστη απόσταση από τη Χώρα, θα βρεις μια αμμουδερή ακτή, που πλαισιώνεται από ψαροταβέρνες.



Το Ασκέλι, σε απόσταση 2 χλμ. από τη Χώρα. Είναι η πιο «κοσμική» παραλία του νησιού. Εδώ έρχονται όλοι για water sports, beach volley και φυσικά φαγητό στα ταβερνάκια.



Ένα χλμ. μακριά από την πόλη, στη δυτική πλευρά του νησιού, βρίσκονται το Μικρό και το Μεγάλο Νεώριο, που λούζονται από καταπράσινα πεύκα και προσφέρουν πολλές αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.



Η Βαγιωνιά βρίσκεται στον ομώνυμο όρμο, που βλέπει στο ανοιχτό πέλαγος και είναι απέναντι από την Αίγινα και τον Πειραιά. Εδώ υπάρχει η βυθισμένη πολιτεία και στο βυθό διακρίνονται ακόμη πλακόστρωτοι δρόμοι και θεμέλια από αρχαίες κατοικίες.



Το Μοναστήρι, μια ήσυχη μικροσκοπική παραλία που θα τη συναντήσεις κατεβαίνοντας από το Μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής.



Το Λιμανάκι βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού κι ενδείκνυται για ρομαντικές στιγμές. Έχει πανύψηλα πεύκα που καθρεφτίζονται στα καταγάλανα νερά, μία εικόνα που ολοκληρώνεται μοναδικά με την ολόχρυση άμμο.



Ο Ρωσικός Ναύσταθμος είναι ένας όμορφος και γραφικός όρμος, με οργανωμένη παραλία, που έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρηταίο μνημείο, λόγω του σταθμού τροφοδοσίας του ρωσικού στόλου, που λειτούργησε ως το 1830 όταν ο Καποδίστριας παραχώρησε στους Ρώσους τον βορειοδυτικό όρμο του νησιού και τους ζήτησε να απομακρυνθούν από το σημείο. Η παραλία έχει θέα στο νησάκι Δασκαλιό.



ΝEW TREND

Το νησί επισκέπτονται νεαροί που είναι λάτρεις του sport Urban downhill, που αφορά σε καταβάσεις με ποδήλατο μέσα από τα στενά της πόλης.

Δείτε περισσότερα εδώ.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ

Ακτοπλοϊκώς, από Πειραιά με φεριμπότ και ιπτάμενα δελφίνια (τηλ. 210 4117341). Οδικώς από Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου με κατεύθυνση προς Επίδαυρο και μετά προς Γαλατά. Από εκεί, υπάρχουν επιβατικά φεριμπότ που αναχωρούν κάθε 10' για Πόρο, και για αυτοκίνητα κάθε 30'. Σε 5΄θα έχεις προσεγγίσει τον Πόρο.

http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=526&id=442

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια