Ίος, το νησί των αντιθέσεων… Απόλυτη διασκέδαση και πολιτισμός, σε ένα






Η Ίος, νησί του Αιγαίου Πελάγους, στις Κυκλάδες, περιτριγυρισμένη από Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη,
θα σας κερδίσει με τα δύο της πανέμορφα πρόσωπα. Από τη μία ξέφρενα πάρτι, διασκέδαση μέχρι πρωίας, μεθυσμένοι τουρίστες έξω από τα μπαρ και γενικά μία αίσθηση ανεμελιάς, και από την άλλη έχουμε ένα νησί με υπέροχα σοκάκια, νησιώτικη παραδοσιακή αρχιτεκτονική, χρυσαφένιες παραλίες και σημαντικά πολιτιστικά αξιοθέατα. Ένα νησί με 365 εκκλησίες και… άλλα τόσα μπαρ!

Παραλίες

Ας ξεκινήσουμε με το σημαντικότερο κομμάτι των διακοπών, αυτό δεν είναι άλλο από τις παραλίες. Στην Ίο, θα βρείτε περισσότερες από 30 παραλίες, όλων των ειδών, οργανωμένες, ερημικές, με άμμο ή βότσαλο και κρυστάλλινα νερά, ενώ πολλές είναι προσβάσιμες, μόνο από τη θάλασσα. Το «δυνατό χαρτί» του νησιού, είναι η παραλία του Μυλοπότα, η οποία βρίσκεται μόλις 10 λεπτά από τη χώρα, με τα πόδια. Η παραλία έχει μεγάλη πλατιά αμμουδιά περίπου δύο χιλιομέτρων, οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες αλλά και πληθώρα τουριστικών επιχειρήσεων, καταλύματα, κάμπινγκ, beach bars, εστιατόρια. Είναι, επίσης, ο ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.



Δεύτερη πιο πολυσύχναστη παραλία της Ίου, είναι το Μαγγανάρι, το οποίο απέχει περί τα 22 χιλιόμετρα μακριά από την χώρα, ωστόσο υπάρχουν συχνές λεωφορειακές διαδρομές, και είναι ιδανική για όσους ψάχνουν ηρεμία και χαλάρωση. Βέβαια, είναι και αυτή η παραλία οργανωμένη και διαθέτει τα απαραίτητα beach bars και εστιατόρια. Το Μαγγανάρι, έχει μία κεντρική αμμουδερή παραλία, αλλά και πολλούς μικρούς κόλπους, γύρω γύρω.

Άλλες σημαντικές παραλίες του νησιού είναι ο Γιαλός και το Πικρί Νερό. Ο Γιαλός, βρίσκεται κοντά στο λιμάνι, έχει λευκή άμμο και είναι ιδανικός για οικογένειες, ενώ το Πικρί Νερό, διαθέτει 3 μικρούς κολπίσκους και πραγματοποιούνται συχνά δρομολόγια με καραβάκια από την παραλία του Γιαλού.

Βόλτες και Αξιοθέατα

Τα πανέμορφα γραφικά σοκάκια της Ίου, είναι ιδανικά για βόλτες κατά το σούρουπο, ανάμεσα στα κατάλευκα σπίτια το ένα δίπλα στο άλλο με τα μπλε πορτοπαράθυρά τους. Όσο πιο ψηλά ανεβαίνετε, τόσο το καλύτερο. Είναι ίσως η πιο ήσυχη ώρα της ημέρας στο νησί που δεν κοιμάται ποτέ.

Ένα σημαντικό αξιοθέατο του νησιού είναι η εκκλησία της Παναγιάς της Γκρεμιώτισσας, η οποία είναι χτισμένη σε σημείο που την κάνει ορατή από όλα τα σημεία του ορίζοντα. Για τους πιο ρομαντικούς ένας λόγος επίσκεψης σε αυτό το όμορφο εκκλησάκι είναι η θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και το ηλιοβασίλεμα, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτό της Σαντορίνης.



Το θέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» είναι ένα από τα «must» του νησιού, καθώς είναι ένα πραγματικό στολίδι, παρόλο που είναι κάπως εγκαταλελειμμένο στην τύχη του. Αξίζει να ανεβείτε όλη την διαδρομή προς τα ‘κει πάνω, καθώς έτσι θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα από τα εντυπωσιακότερα ηλιοβασιλέματα, αλλά και την μαγευτική θέα που προσφέρει το Αιγαίο.

Στην βόρεια Ίο, θα βρείτε τον «Τάφο του Ομήρου», πάνω από τον όρμο Πλακωτό. Λέγεται, ότι έχει θαφτεί ο Όμηρος εκεί, καθώς η μητέρα του ήταν Νιώτισα. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν αυτό είναι αλήθεια, παρόλα αυτά αξίζει να τον επισκεφτείτε, εξαιτίας του μυστηρίου, της θέας, αλλά και της διαδρομής που θα σας αποζημιώσουν.

Διασκέδαση​ και Φαγητό

Η Ίος είναι το νησί της απόλυτης διασκέδασης, με πληθώρα επιλογών που θα ικανοποιήσει τον καθένα, ωστόσο έχει και πολύ καλό φαγητό.

Ξεκινάμε από την κεντρική πλατεία του νησιού, οπού μπορείτε να κάτσετε για ένα χαλαρό ποτάκι, πριν κατευθυνθείτε προς τα μπαράκια που σιγά σιγά αρχίζουν και δυναμώνουν την μουσική τους. Το ιδανικό μέρος για γλυκό στην Ίο, είναι η «nutelleria», η καλύτερη κρεπερί του νησιού, που θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό, καθώς εκτός από τα κλασσικές κρέπες, θα βρείτε κρέπα προφιτερόλ, Lila Pause, μιλφέιγ και άλλες πολλές γεύσεις.



Το σήμα κατατεθέν του νησιού, όσον αφορά στην διασκέδαση είναι η «Disco 69», βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, και έχει μακρά παράδοση στη διασκέδαση, καθώς υπάρχει από το 1974 και είναι από τα πιο παλιά club στην Ίο. Η δυνατή μουσική, το ποτό, ο ασταμάτητος χορός και οι πολλές «εκπλήξεις» είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό στη «Disco 69».

Οι λάτρεις της ελληνικής μουσικής, καλό θα ήταν να προτιμήσετε το «No Name Club», το οποίο βρίσκεται στη χώρα του νησιού και είναι το πιο αντιπροσωπευτικό μέρος για μια βραδιά ελληνικής διασκέδασης! Είναι πολύ δημοφιλές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, αφού χαρίζει μια ελληνική βραδιά με ελληνική, μοντέρνα και παραδοσιακή μουσική! Θα σας κρατήσει σίγουρα το κέφι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μία ακόμη δυνατή επιλογή στην Ίο, είναι το «Aftershock Night Club», που θα το συναντήσετε στον κεντρικό δρόμο του νησιού, στη Χώρα. Είναι από πιο δημοφιλή club στην Ίο γιατί διοργανώνει συνεχώς special events. Το καλοκαίρι φιλοξενεί μερικούς από τους πιο διάσημους DJs της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Τρομερά δημοφιλές στους τουρίστες είναι το «Sweet Irish», το οποίο είναι το κατάλληλο «after club», καθώς κλείνει αργά το πρωί. Άλλη εξαιρετική επιλογή είναι το «Flames Bar», καθώς είναι από τα λίγα που συνδυάζουν ελληνική και ξένη μουσική. Είναι ανοιχτό από το απόγευμα, μέχρι νωρίς το πρωί και είναι ο απόλυτος προορισμός διασκέδασης στο νησί.

Τέλος, καμία έξοδος στην Ίο δεν είναι ολοκληρωμένη, εάν δεν επισκεφθείτε το «Orange Bar», το οποίο διαθέτει μία τεράστια ποικιλία σφηνάκια, από cheesecake φράουλα και καπουτσίνο, έως και μπακλαβά! Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το σφηνάκι «Highway to Hell», το οποίο κάνει ακριβώς αυτό που λέει…!

Η βραδινή έξοδος τελειώνει με τις λιχουδιές από τον φούρνο στο κατέβασμα από την χώρα, αλλά και στον «Βεζούβιο» για υπέροχο σπιτικό τυρόψωμο.



Βέβαια, στην Ίο, υπάρχει ένα μέρος, στο οποίο μπορείτε να βρείτε τα πάντα όσον αφορά στη διασκέδαση και αυτό δεν είναι άλλο από τον «επίγειο παράδεισο» που ονομάζεται Far Out. Βρίσκεται απέναντι από την παραλία του Μυλοπότα και το πάρτι εκεί δεν σταματά ποτέ. Η μουσική παίζει ασταμάτητα από νωρίς το πρωί έως και αργά το βράδυ. Στο Far Out, θα βρείτε καταλύματα για κάθε τσέπη, από κάμπινγκ και σκηνές, μέχρι υπέροχα bungalows.

Όσον αφορά το φαγητό, να επιλέξετε την θρυλική ταβέρνα του Δράκου, στην άκρη της παραλίας του Μυλοπότα, που αποτελεί πλέον μέρος του τοπίου. Ιδανική επιλογή για όσους εκτιμούν τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, τις τοπικές λιχουδιές και τα μαγειρευτά.

Όλες οι παραπάνω προτάσεις είναι λίγα από τα μαγαζιά και τα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε στην Ίο, ένα νησί που θα σας μαγέψει χάρη στα δύο πρόσωπα που έχει και στις πάρα πολλές επιλογές που προσφέρει.

Κλείνουμε με μία σημαντική σημείωση, η Ίος παρά τα πολλά ρομαντικά σκηνικά και τις οικογενειακές στιγμές, που μπορεί να προσφέρει, είναι «αυστηρά» ένα νησί για παρέες. Θα βρείτε ένα νησί γεμάτο αντροπαρέες και γυναικοπαρέες, άρα καλύτερα να μην πάτε να τον σύντροφο ή την οικογένειά σας. Εκτός κι αν είστε από αυτούς που το «λέει η καρδιά τους»!
http://www.flowmagazine.gr/article/view/ios_to_nisi_ton_antitheseon_apoluti_diaskedasi_kai_politismos_se_ena/category/quality_of_life

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια