Το «ματωμένο» φεγγάρι σε μαγευτικές φωτογραφίες από όλο τον κόσμο








Πραγματοποιήθηκε το σπάνιο φαινόμενο της ματωμένης πανσελήνου, που αναμένεται να ξανασυμβεί το 2033, με τις εντυπωσιακές εικόνες να κάνουν το γύρο του διαδικτύου.


Μπορεί οι Έλληνες και συγκεκριμένα οι Αθηναίοι να μην στάθηκαν ιδιαίτερα τυχεροί στο να καταφέρουν να παρακολουθήσουν με γυμνό μάτι το πολυαναμενόμενο φαινόμενο της ματωμένης υπερπανσελήνου, λόγω του συννεφιασμένου ουρανού.




Και μπορεί εδώ τα σύννεφα να στάθηκαν εμπόδιο στην θέα της απαράμιλλης ομορφιάς του σπάνιου φαινομένου, ωστόσο στο εξωτερικό οι πολίτες στάθηκαν πιο τυχεροί, απόδειξη οι φωτογραφίες.



Υπερπανσέληνος συμβαίνει, όταν η Σελήνη βρίσκεται στο περίγειο, δηλαδή στο κοντινότερο σημείο της από τη Γη, με αποτέλεσμα η διάμετρος του φεγγαριού να φαίνεται μεγαλύτερη. Η έκλειψη ήταν ορατή από την Ευρώπη, την Αφρική, την Αμερική και τη δυτική Ασία.








Κάτι ανάλογο -συνδυασμός ολικής έκλειψης και υπερπανσελήνου- είχε συμβεί μόνο πέντε φορές μετά το 1900: το 1910, το 1928, το 1946 και για τελευταία φορά το 1982, ενώ δεν θα ξανασυμβεί πριν από το 2033, σύμφωνα με τη NASA.





H NASA ζήτησε από τους κατοίκους κάθε περιοχής να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό της καλύτερης φωτογραφίας του «ματωμένου» φεγγαριού, με τους συμμετέχοντες να είναι εκατομμύρια και οι φωτογραφίες η μία καλύτερη από την άλλη.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια