Το Πολυνησιακό beach bar που συνεχίζει να γράφει ιστορία στα νότια προάστια (PHOTOS)







Δεν είναι τυχαίο ότι από την πρώτη στιγμή που πατάς το πόδι σου εδώ αισθάνεσαι -χωρίς ίχνος υπερβολής- ότι τηλε-μεταφέρεσαι σε κάποιο καρτ ποστάλ νησάκι της Γαλλικής Πολυνησίας, στο Μπαλί ή στις Μαλδίβες. Λογικό αν σκεφτείς ότι εκεί, στις Μαλδίβες, ήταν που συναντήθηκε για πρώτη φορά -στα πλαίσια ενός από τα συχνά ταξίδια του ανά τον κόσμο- ο Απόλλωνας Παπαθεοχάρης με το εξωτικό 'ξαδελφάκι' του Balux Seaside.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ BALUX SEASIDE



Εκείνο δηλαδή το all day beach bar, φτιαγμένο με ξύλο και παραδοσιακές τεχνικές, που τον ενέπνευσε, 12 καλοκαίρια πριν, ώστε να επιστρέψει και να δημιουργήσει -χωρίς, όπως συνήθως, εκπτώσεις στην ποιότητα- την δική του version εντός του Αστέρα Γλυφάδας.

Καλύπτοντας ένα κενό που κανείς μέχρι τότε δεν είχε διαπιστώσει ότι υπάρχει. Αυτό δηλαδή ενός -σικάτου και ταυτόχρονα ατμοσφαιρικού- all day beach bar που μπορούσες να πας από το πρωί για τον καφέ σου και να μείνεις ως το βράδυ, απολαμβάνοντας καλή chill out μουσική, πολύ καλά cocktails, δροσιστικές βουτιές στην διπλανή παραλία (ή την πισίνα) και μια θέα που ενσωμάτωνε την ιδεατή εκδοχή του καλοκαιριού στα νότια προάστια.



Δημιουργώντας ουσιαστικά ένα petite εξωτικό παράδεισο που το -διψασμένο για αυθεντικότητα στο summer fun χάρτη- κοινό των νοτίων προαστίων αγκάλιασε με ενθουσιασμό ήδη από τις πρώτες μέρες του Ιουνίου του 2003 όταν και πρωτοάνοιξε.

'Τι είναι αυτό που το καθιστά ασυναγώνιστο; H τοποθεσία του, η αίσθηση οτί είσαι κάπου εξωτικά και απολαμβάνεις το cocktail σου μακριά από όλους και ότι εδώ θα βρεις το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα μακράν (#baluxSunset)



Οπότε, θα αναρωτηθεί κανείς, ποιος ο λόγος να 'ρισκάρει' κάποιος αλλάζοντας έστω και στο ελάχιστο ένα μαγαζί που πηγαίνει σφαίρα εδώ και μια δεκαετία; Γιατί να αλλάξεις μια πετυχημένη συνταγή που έχει μετατρέψει το Balux Cafe στο πρότυπο στο είδος του; Εκείνο το μαγαζί που, όποιος επιχειρεί να φτιάξει κάτι αντίστοιχο, συνειδητά ή ασυνείδητα, καταλήγει να μιμείται/αντιγράφει/εμπνέεται από αυτό;

Η απάντηση των υπευθύνων του Ομίλου Παπαθεοχάρη απλή και ξεκάθαρη. Αυτό που λένε τίμια. 'Πολύ απλά, μας πήγε εκεί ο κόσμος. Συγκεκριμένα έγιναν το περσινό καλοκαίρι κάποια πολύ πετυχημένα party, στο τέλος των οποίων ο κόσμος απλά δεν έφευγε. Ήταν σαφές ότι ήθελε να κάθεται λίγο παραπάνω. Έτσι φέτος, ενώ διατηρήσαμε το all-day καφέ και φυσικά το εστιατόριο, σκεφτήκαμε να βάλουμε ένα κίνητρο παραπάνω για να μας επισκεφθεί κάποιος το βράδυ. Το στοίχημα μέχρι στιγμής έχει αποδώσει τα μέγιστα με τον κόσμο να μην φεύγει ως τις πρώτες πρωινές ώρες'



Ένα γεγονός που μπορώ να επιβεβαιώσω από πρώτο χέρι. Όπως μπορώ να επιβεβαιώσω τις ικανότητες της resident DJ Athena, ότι τα περσινά parties είναι φέτος ακόμη καλύτερα (μπείτε στησελίδα του Balux στo Facebook για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Αυγούστου) και ένα έτερο σημαντικό upgrade, αυτό στην cocktail list, η οποία φέτος είναι πιο δυνατή ποτέ με ευφάνταστες προσθήκες όπως τα 'όταν τα δοκιμάσεις θα γίνουν και δικά σου αγαπημένα' Passion Heart (Ron Zacapa 23 Centenario Rum, Passion Fruit, Ginger, Vanilla Foam, Lime Juice, Cinnamon Powder) και El Mediterraneo (Mastic, Vodka, Cucumber, Honey Sirup infused with citrus, cardamon, Basil, Lemon Juice)

Προσοχή. Το Balux Seaside είναι φυσική εξέλιξη του Balux Cafe και όχι ριζική αναδόμησή του. Αυτό σημαίνει ότι τα βασικά συστατικά στοιχεία του, εννοείται ότι έχουν παραμείνει τα ίδια. Με άλλα λόγια το sushi είναι το ίδιο καλό, το cafe συνεχίζει να λειτουργεί από τις 10.00 το πρωί, συνεχίζουμε να μπορούμε να απολαύσουμε το μπάνιο μας στην παραλία ή στην πισίνα, συνεχίζουν να προσφέρονται ξαπλώστρες, πετσέτες, χαμάμ, πρόσβαση σε αποδυτήρια και δωρεάν parking και συνεχίζει να υπάρχει ο χώρος του beach volley και η δυνατότητα massage.



Απλώς το Balux Seaside είναι μια πιο ολοκληρωμένη εκδοχή του εξωτικού παράδεισου που υπήρξε το Balux Cafe. Kαι πιο γευστική, οφείλω να προσθέσω. Κάτι που καλό είναι να διαπιστώσετε πρώτο χέρι δοκιμάζοντας το bestseller Hawaiian Chicken (στήθος κοτόπουλο με σως teriyaki, νιφάδες αμυγδάλου, ψητό ανανά και ρύζι ατμού) ή κάποιο άλλα από τα πιάτα του Πολυνησιακού μενού που έχει δημιουργήσει φέτος ο ταλαντούχος σεφ Jean Yves Carattoni.

Το μόνο πρόβλημα; Ένα κρεβάτι πάνω στην άμμο. Αυτό είναι το μόνο που μας λείπει για τις λίγες ώρες που μεσολαβούν ανάμεσα τις πρώτες πρωινές ώρες, που φεύγει ο κόσμος από τα parties, και την ώρα που ανοίγει το Seaside. Αλλιώς, πραγματικά, δεν βρίσκω κανένα απολύτως λόγο να φύγει κάποιος από εδώ όλο τον Αύγουστο.





πηγή:nou-pou
http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=35792

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια