40 εικόνες παραμυθένιας αρχιτεκτονικής από τη Νορβηγία! 

Ακούγοντας τη λέξη “Νορβηγία” τα πρώτα πράγματα που θα σας έρθουν στο μυαλό είναι τα φιόρδ, οι ξανθοί άνθρωποι και οι Βίκινγκς, σίγουρα όχι η παραμυθένια αρχιτεκτονική.

Παρακάτω, θα βρείτε φωτογραφίες αρχιτεκτονικής που τραβήχτηκαν στη Νορβηγική ύπαιθρο, οι οποίες μοιάζουν σαν να έχουν βγει από παραμύθι.

Τα αρχιτεκτονικά στιλ κυμαίνονται από ξύλινες εκκλησίες, οι οποίες έχουν χτιστεί στο Μεσαίωνα, μέχρι απόκοσμους φυσικούς καταρράκτες και παραδοσιακά ξύλινα σπίτια κατασκευασμένα με το λαϊκό Νορβηγικό στιλ, το οποίο ονομάζουν “byggeskikk” και κυριάρχησε στη διάρκεια του 19ου αιώνα.

Πείτε μας στα σχόλια, ποια από όλες τις φωτογραφίες πιστεύεται πως δεν θα ταίριαζε σε ένα παραμύθι. Παρακαλούμε κοινοποιήστε τις παραμυθένιες αυτές εικόνες!

Ξύλινη εκκλησία BorgundΑχυρώνας ValldalΓέφυρα πάνω από τον καταρράκτη LåtefossenΑρχαίος δρόμος στο VindhellavegenRenndølsetraΦυσική πισίνα μέσα στο δάσοςΚάτω από το Βόρειο ΣέλαςΟ καταρράκτης Kvednafossen στη ΝορβηγίαΠαλιά αγροτόσπιταΣτο τέλος του κόσμου, TjomeΛίμνη BondhusΞύλινη εκκλησία Fantoft, κοντά στο ΜπέργκενRogaland, GullingenMøre og Romsdal

Καλύβα ψαρά, UndredalΜικρό σπίτι στη ΝορβηγίαΞύλινη εκκλησία BorgundΤο Βόρειο Σέλας πάνω από το μικρό χωριό BugøynesΑπό τις μικρότερες εκκλησίες στη Σκανδιναβία, UndredalBrandbu, HadelandFåvang, GudbrandsdalenΤο παρεκκλήσι του Βασιλεία Όσκαρ ΙΙ, Grense JakobselvΤο φρούριο VardøhusByrknesΗ θέα πάνω από το RandsfjordenSkibladner (gjøvik)Το ομιχλώδες τοπίο της λίμνης Skjeppsjøenκοντά στο ByrknesΒόρεια Νορβηγία, 2 μ.μ., τον ΔεκέμβριοΗ μικρότερη εκκλησία στη Νορβηγία: Το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο NeidenΤο πρότζεκτ “Barcode Skyline” στο ΌσλοΠαλιός αχυρώναςGeiranger, ΝορβηγίαΚέντρο αλμάτων με σκι στο Λιλεχάμερhttp://www.tilestwra.com/40-ikones-paramithenias-architektonikis-apo-ti-norvigia/

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...