Η βραχονησίδα με τη θαλάσσια σπηλιά που θυμίζει πισίνα.

 Εκεί φύεται η «Σεμπρεβίβα», το λουλούδι της αιώνιας αγάπης και βρίσκουν καταφύγιο οι φώκιες και τα γεράκια









Ένας ξερός βράχος που ορθώνεται μοναχικός στη μέση του πελάγους μπορεί να κρύβει μια σπηλιά με καταγάλανα νερά, σπάνια λουλούδια και πτηνά.
Ο λόγος για τη βραχονησίδα «Χύτρα» ή «Αυγό», η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το λιμάνι του Καψαλίου των Κυθήρων και αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη του νησιού.
Κάθε χρόνο δεκάδες τουρίστες καταφτάνουν στο νησί για να θαυμάσουν τις απαράμιλλης ομορφιάς παραλίες του νησιού, αλλά και να επισκεφτούν την πολυσυζητημένη «Χύτρα».



Στη νότια πλευρά της βραχονησίδας υπάρχει μια θαλάσσια σπηλιά, όπου τα νερά της αποκτούν γαλαζοπράσινο χρώμα με τις αχτίδες του ήλιου και θυμίζουν πισίνα.
Στο τέλος της σπηλιάς υπάρχει ένα καταφύγιο για φώκιες, ενώ στα απόκρημνα βράχια της «Χύτρας» φωλιάζουν οι μαυροπετρίτες, ένα σπάνιο προστατευόμενο είδος γερακιού.
Επίσης, στο δύσβατο έδαφος της βραχονησίδας, φύεται το τοπικό “παραδοσιακό” λουλούδι του νησιού η «Σεμπρεβίβα», η οποία μαζεύεται τον Ιούνιο από έμπειρους ντόπιους κατοίκους λόγω των δύσκολων περασμάτων.
Το μικρό χαρακτηριστικό χρυσοκίτρινο λουλούδι πήρε το όνομά του από την ιταλική λέξη, «sempre», που σημαίνει πάντα και τη μετοχή του ρήματος, «vivere» που σημαίνει ζω, δηλαδή το όνομά του σημαίνει «ζωντανό για πάντα».






Οι μοναδικοί τρόποι για να επισκεφτεί κανείς τη “Χύτρα” είναι με ιδιωτικό σκάφος ή με τον Καπετάν Σπύρο.
Με σημείο εκκίνησης το Καψαλι το καραβάκι κάνει καθημερινά δύο δρομολόγια.
Παρότι δεν υπάρχει ίχνος ζωής στο νησί, η βόλτα θα σας αποζημιώσει καθώς θα αντικρίσετε ξαφνικά μια τεράστια σπηλιά, την οποία αρχικά θα προσεγγίσετε με το καραβάκι που έχει γυάλινο πάτωμα.
Εν συνεχεία ο Καπετάν Σπύρος θα σας δώσει μάσκες για να απολαύσετε τον εντυπωσιακό βυθό και τους μοναδικούς χρωματισμούς των νερών.



Δείτε εδώ το βίντεο:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια