Εντυπωσιακές φωτογραφίες: Θαύμα της φύσης - Το σπήλαιο που άφησε άφωνο τον κόσμο!

Με χώρο που να μπορεί να φιλοξενήσει ουρανοξύστη 40 ορόφων, δάσος, λίμνες, παραλίες και ποτάμι, το σπήλαιο Son Doong στο Βιετνάμ είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.


Όποιος έχει την τύχη να περιηγηθεί σε αυτόν τον υπόγειο κόσμο θα μείνει έκπληκτος από το πόσο όμορφη μπορεί να είναι η φύση.


Το τεράστιο σπήλαιο βρίσκεται στο εθνικό πάρκο Phon Nha-Ke Bang, 280 μίλια νότια από την πρωτεύουσα Hanoi.Το όνομά του Son Goong σημαίνει "βουνό-ποτάμι-σπήλαιο" και χρονολογείται γύρω στα 2 με 5 εκατομμύρια χρόνια!Μέσα του "κρύβει" ζώα, δάσος, λίμνες, παραλίες και ένα ποτάμι, ενώ είναι πλούσιο σε σπάνια μαργαριτάρια που σχηματίζονταν επί αιώνες!Εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1991 από έναν ντόπιο αγρότη, αλλά εξερευνήθηκε για πρώτη φορά το 2009.Το 2013 πραγματοποίθηκε η πρώτη περιήγηση τουριστών και έκτοτε υπάρχουν προγραμματισμένες ξεναγήσεις.Η περιήγηση μπορεί να διαρκέσει μέχρι 7 ημέρες και το κόστος κυμαίνεται γύρω στα 2.300 δολάρια. Σε αυτή την τιμή μπορεί κάποιος να κατασκηνώσει μάλιστα μέσα στο σπήλαιο.
Πηγή: Newsner/ newsit.gr

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...