Κατοικία που ενσωματώνεται πλήρως στο βραχώδες σκηνικό που υπάρχει ολόγυρα. (φωτογραφίες)

 

Αυτό το σπίτι στην Καλιφόρνια είναι ένα εντυπωσιακό παράδειγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Kendrick Bangs Kellogg δεσπόζει στο ερημικό τοπίο και ενσωματώνεται πλήρως στο βραχώδες σκηνικό που υπάρχει ολόγυρα. Με βασικά υλικά κατασκευής τον χάλυβα, το γυαλί και το τσιμέντο, η κατοικία καταφέρνει να μη… γίνεται εύκολα αντιληπτή από τον θεατή καθώς μοιάζει σαν να αποτελεί μέρος των βράχων.

Ο σχεδιασμός της αλλά και οι γραμμές που ακολουθεί η κατοικία μιμούνται κατά πολύ το άγγιγμα και την αίσθηση της ερήμου. Σε αντίθεση με το «σκληρό» εξωτερικό κέλυφος, το εσωτερικό είναι ένας ζεστός και φιλόξενος χώρος για τους ιδιοκτήτες, γεμάτος καμπύλες και φυσικά υλικά που ενισχύουν αυτή την «αντιπαράθεση του μέσα με το έξω», όπως λέει και ο αρχιτέκτονας.
http://www.hellasforce.com/blog/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CF%89%CF%82-%CF%83%CF%84/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ! Το σπίτι που το στήνεις και μετακομίζεις την ίδια μέρα… [Εικόνες]

Θαύμα της φύσης: Το μοναδικό σπήλαιο στην Ελλάδα που το διασχίζει ποτάμι σε ολόκληρο το μήκος του(ΒΙΝΤΕΟ)