Το χωριό του Ποπάυ



Το χωριό του Ποπάυ, γνωστό ως Sweethaven Village, βρίσκεται στην Μάλτα. Είναι το μέρος όπου το 1980 γυρίστηκε το μιούζικαλ "Popeye" με πρωταγωνιστές τον Robin Williams ως Ποπάυ και τη Shelley Duvall ως Ολίβ.

Σήμερα το μέρος αυτό είναι ένα πολύ όμορφο θεματικό πάρκο για μικρούς και μεγάλους. Η τοποθεσία του είναι ιδιαίτερα γραφική, καθώς είναι δίπλα στην θάλασσα, σε έναν απάνεμο κόλπο.






Το χωριό περιλαμβάνει πολλά ξύλινα σπιτάκια, που ήταν τα κτίρια της ταινίας, όπως ο φούρνος της γειτονιάς, η πυροσβεστική κ.λ.π.


Ο στάβλος



Το ταχυδρομείο


Το ψαράδικο

Ο φούρνος

ο μύλος

Στο σνακ καφέ μπορείτε να ξεκουραστείτε και να φάτε, πάνω ακριβώς από την θάλασσα.
Εκτός από τα σκηνικά της ταινίας υπάρχει ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο χωριό- λειτουργεί όλο το χρόνο!- με το χωριό του Άη Βασίλη.



Πολύχρωμα κτίρια γεμάτα χριστουγεννιάτικα στολίδια και τα ξωτικά που φτιάχνουν τα δώρα.









Οι επισκέπτες συναντούν τον Ποπάυ, την Ολίβ και τον Βρούτο. Να παρακολουθήσετε οπωσδήποτε κάποιο από τα σόου με ηθοποιούς που γίνονται καθημερινά, έχουν πολύ πλάκα.


Επίσης υπάρχει αίθουσα σινεμά που γίνεται η προβολή της ταινίας του Ποπάυ και σκηνές από τα γυρίσματα.

Όταν έχει καλό καιρό, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια 15λεπτη βόλτα στον κολπίσκο με την παραδοσιακή μαλτέζικη βάρκα. Η βαρκάδα προσφέρει ευκαιρία για όμορφες φωτογραφίες!

Ο κόλπος με τα γαλαζοπράσινα νερά προσφέρεται και για κολύμπι. Στην ακτή υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες. Για τα παιδιά υπάρχουν νεροτσουλήθρες σε παιδική πισίνα και πισίνα για τους μεγάλους

Όταν τελειώσετε την περιήγηση σας στο θεματικό πάρκο, αφιερώστε λίγη ώρα να δείτε το γραφικό χωριό Mellieha με την αμμουδερή παραλία - από τις λίγες θάλασσες με άμμο στην Μάλτα- όπου μπορείτε να κάνετε μπάνιο ή να φάτε.

Πώς θα πάτε
Με λεωφορείο: Από Βαλέτα το λεωφορείο 42, από St.Pauls Bay το λεωφορείο 221, από Sliema/ St. Julians λεωφορείο 222 και από το αεροδρόμιο το X1.
Επίσης υπάρχει λεωφορείο ειδικό που πηγαίνει απευθείας στο Popeye village κάθε πρωί και μάλιστα περνά από πολλά κεντρικά ξενοδοχεία. Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας.


Μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες για το χωριό του Ποπάυ εδώ, καθώς και χάρτη του πάρκου εδώ.




tips
* Άνετα παπούτσια, καπέλο και δροσερά ρούχα, ειδικά αν πάτε καλοκαίρι.
* Τιμή εισόδου: 12 ευρώ
http://traveltipsgr.blogspot.com/2013/06/blog-post_29.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια