Ελάτη Τρικάλων: Ένα ορεινό χωριό μέσα στα έλατα!
Η Ελάτη είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό στο νομό Τρικάλων, νότιο τμήμα της οροσειράς της Πίνδου.
Η χιλιομετρική απόσταση από την πόλη των Τρικάλων είναι 32 χλμ. Είναι αμφιθεατρικά χτισμένο σε ύψος 920 μ. στο όρος Κόζιακα. Κοντά στην Ελάτη βρίσκονται όμορφα χωριά που μπορείτε να εξερευνήσετε όπως το Περτούλι, η Πύλη, το Νεραιδοχώρι, η Πύρρα και πολλά άλλα χωριά.


ο χιονοδρομικό κέντρο είναι 8.5 χλμ από την Ελάτη στη θέση Περτουλιώτικα Λιβάδια ανάμεσα απ την Ελάτη και το Περτούλι. Το σαλέ του είναι απ τα ομορφότερα σαλέ από αρχιτεκτονικής πλευράς. Τα Τρίκαλα απέχουν 31 χλμ απ την Ελάτη, η Πύλη 13 χλμ και το Περτούλι 14.5 χλμ. Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε όπως το γεφύρι της Παλαιοκαρυάς, το γεφύρι Χατζηπέτρου – Βλαχόστρατα, το γεφύρι της Πύλης, η Μονή Δούσικου, οι καταρράκτες Δέσης, η Πόρτα Παναγιά, η Μονή Τιμίου Σταυρού, η Μονή Γκούρας και τα τρία ποτάμια. Αν σας αρέσει το περπάτημα κάντε μια βόλτα στον κόκκινο βράχο.

Στην Ελάτη αλλά και τα γύρω χωριά Περτούλι, Νεραιδοχώρι, Πύρρα, συναντάμε πολλά ταβερνάκια και μεζεδοπωλεία οπού μπορεί κανείς να γευτεί καλό φαί αλλά και τσίπουρο. Το σίγουρο είναι πως θα φάτε καλά στην Ελάτη. Επίσης υπάρχουν ωραία καφέ όπου τα βράδια θα απολαύσετε το κρασάκι σας στο τζάκι με καλή μουσική.

Όσο για τη διαμονή σας υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, αρχοντικά που θα σας προσφέρουν μία υπέροχη διαμονή.
Ωραία περίοδος για να πάτε στην Ελάτη είναι τα Χριστούγεννα για να δείτε και το Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα. Μην παραλείψετε να το επισκεφθείτε ειδικά αν έχετε παιδιά, να είστε σίγουροι πως θα νιώσετε κι εσείς παιδί.

Στην Ελάτη Τρικάλων, μπορείτε να βρείτε γραφεία ορεινών δραστηριοτήτων που οργανώνουν βόλτες με άλογα όχι μόνο για μεγάλους αλλά και για παιδιά, νοικιάζουν ποδήλατα βουνού, οργανώνουν μαθήματα τοξοβολίας και ορειβατικού σκι. Σ΄αυτά μπορείτε ν’ ενημερωθείτε και για τις πεζοπορικές διαδρομές στα δάση της περιοχής. Γενικά στην Ελάτη, αφήστε τα μονοπάτια της φύσης να σας καθοδηγήσουν. Το σίγουρο είναι ότι θα βρεθείτε σ’ επίγειους παραδείσους, που επάξια μπορούν να συναγωνιστούν με τα τοπία Άλπεων !


Πώς θα φτάσετε στην Ελάτη

Οδικώς με αυτοκίνητο από Αθήνα θα χρειαστεί να καλύψετε 360 χλμ. Προτιμήστε ως πιο σύντομη τη διαδρομή Δομοκού- Καρδίτσα- Τρίκαλα. Πριν φτάσετε στα Τρίκαλα θα δείτε σήμανση με κατεύθυνση αριστερά προς Πύλη – Ελάτη. Από Θεσσαλονίκη θα χρειαστεί να καλύψετε οδικά μόλις 220 χλμ.

Χρήσιμα Τηλέφωνα στην Ελάτη

Αστυνομία στην Ελάτη : 2434071222
Αγροτικό ιατρείο στην Ελάτη : 2434071363
Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου : 2434091385, 91558
Ταξί Ελάτης : 2434071216
ΚΤΕΛ Τρικάλων : 2431073130
planetnews
http://www.planetnews.gr/%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC/

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...