Υπάρχει ένα απομονωμένο χωριό στην Αφρική που τα σπίτια του είναι μικρά έργα τέχνης!






 
 Υπάρχει ένα χωριό στην Μπουρκίνα Φάσο, το Tiébélé, που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα της περιοχής. Οι κάτοικοι του έχουν επιλέξει να ζουν απομονωμένοι για να διατηρήσουν, όχι μόνο τον τρόπο ζωής τους, αλλά και τον πολιτισμό τους που καθρεπτίζεται στα σπίτια τους.

Τα σπίτια τους που είναι αριστοτεχνικά δημιουργημένα, απλά και ταυτόχρονα περίτεχνα.
Μια φωτογράφος, η Ρίτα Γουίλαρτ, ταξίδεψε στο Tiébélé και φωτογράφισε αυτά τα σπάνια σπίτια που συνθέτουν το αυτό-απομονωμένο χωριό. Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες της..

Το Tiébélé είναι ένα χωριό που κατοικείται από τη βασιλική οικογένεια, τους ευγενείς, τον επικεφαλής του λαού και τους πολίτες.

Οι κάτοικοι του είναι μια από τις παλαιότερες εθνοτικες ομάδες της περιοχής. Οι Kassena εγκαταστάθηκαν στην Μπουρκίνα Φάσο τον δέκατο πέμπτο αιώνα.

Το χωριό έχει επιλέξει να παραμείνει απομονωμένο και να μην δέχεται επισκέπτες και τουρίστες.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να διατηρήσουν τις πολιτιστικές τους παραδόσεις, καθώς και τα όμορφα διακοσμημένα σπίτια τους ανέπαφα.

Πρόσφατα, ωστόσο, υπήρξε μια διχογνωμία σχετικά με το επιτραπεί σε έναν μικρο αριθμό τουριστών να έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται το χωριό.

Κάποιοι πιστεύουν ότι ο τουρισμός θα προσφέρει τους οικονομικούς πόρους που απαιτούνται για να διατηρηθούν αυτά τα όμορφα σπίτια.

Ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο τουρισμός θα μπορούσε (κάτι που έχει αποδειχθεί και σε άλλες περιπτώσεις) να επιφέρει αρνητικές συνέπειες στο χωριό.

Ακόμα κι αν οι άνθρωποι του Tiébélé δεν επιτρέψουν ποτέ σε τουρίστες να επισκεφτούν το χωριό τους, υπάρχουν οι φωτογραφίες της Ρίτα Γουίλαρτ να παρουσιάζουν την ομορφιά του.

dinfo.gr
Το διαβάσαμε από το: Υπάρχει ένα απομονωμένο χωριό στην Αφρική που τα σπίτια του είναι μικρά έργα τέχνης! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/01/blog-post_130.html#ixzz3OPLPDbXH

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια