Ο δρόμος μέσα στον (Ατλαντικό) ωκεανό - Εντυπωσιακό video






Ονομάζεται "ο δρόμος του Ατλαντικού Ωκεανού" και είναι ακριβώς αυτό: ένας δρόμος

που περνά μέσα από τον Ατλαντικό και ενώνει τα νησάκια της περιοχής. Έχει μήκος 8,3 χιλιόμετρα και βρίσκεται στη Νορβηγία.

Είναι ο δρόμος που συνδέει τις πόλεις Μόλντε και Κρίστιανσουντ. Για τους ντόπιους είναι ο δρόμος στον ωκεανό, ένα κομμάτι ασφάλτου που προσφέρει απίστευτη εμπειρία καθώς οι οδηγοί, αν είναι τυχεροί, μπορούν να δουν στο πλάι τους φάλαινες και φώκιες!




Διασχίζει το αρχιπέλαγος της Νορβηγικής Θάλασσας και έχει 12 γέφυρες που στηρίζονται σε νησίδες. Έχει χαρακτηριστεί η καλύτερη διαδρομή με αυτοκίνητο.









"Atlanic Ocean Road map" από τον OpenStreetMap







Αν όμως τύχει κάποιος να περνά ενώ έχει ξεσπάσει καταιγίδα, τα πράγματα γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνα αφού η οργή της θάλασσας "ξεσπά" πάνω στο δρόμο!




ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ VIDEO





Ο δρόμος του ωκεανού άρχισε να κατασκευάζεται την 1η Αυγούστου του 1983. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του ξέσπασαν 12 καταιγίδες. Τελικά, ολοκληρώθηκε και εγκαινιάστηκε στις 7 Ιουλίου του 1989.




Κόστισε 122 εκατομμύρια νορβηγικές κορόνες. Το ποσό καλύφθηκε κατά 75% από το κράτος και κατά 25% από τα χρήματα των διοδίων. Για 10 χρόνια οι οδηγοί που χρησιμοποιούσαν το δρόμο πλήρωναν διόδια. Όταν όμως το ποσό καλύφθηκε, τα διόδια και οι μπάρες ξηλώθηκαν και πια η διέλευση είναι ελεύθερη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια