Αστέρι ή παγόβουνο; Κι όμως είναι το πιο ακριβό γιοτ του κόσμου!





Το όνομά του είναι STAR, μοιάζει άλλωστε σαν αναδυόμενο αστέρι και είναι ένα πλωτό παλάτι μήκους 100 μέτρων και πλάτους 60 μέτρων...
Πρόκειται για ένα γιοτ που κοστίζει... 500.000.000 ευρώ, αλλά όσο και αν ακούγεται απίστευτο σχεδιάστηκε πάνω σε μια απλή χαρτοπετσέτα!


Η ιδέα ανήκει στον Ρώσο σχεδιαστή Ιγκνόρ Λομπανόφ, ο οποίος σχεδιάζει πολυτελή γιοτ για πολύ γερά πορτοφόλια, "Η ιδέα ήρθε πραγματικά μέσα από τα αστέρια. Το σχήμα του είναι τέτοιο, που ταξιδεύοντας μέσα στη θάλασσα, θα φαίνεται στο νερό η απεικόνιση ενός αστεριού", δήλωσε ο αρχιτέκτονας του πλοίου.






Σε μια συζήτηση, ο Μαλιμπάγιεφ έστησε την ιδέα του αστεριού σε μια χαρτοπετσέτα."Η ιδέα ήταν απίθανη, Μόλις είδα το σχέδιο στη χαρτοπετσέτα είπα αμέσως "ναι, πάμε να το κάνουμε" για να αποδείξουμε ότι ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να γίνει ...γιοτ", δήλωσε ο Λομπανόφ στη συνέντευξη τύπου.




Στο γιοτ - αστέρι μπορούν να φιλοξενηθούν 200 επιβάτες και να διανυκτερεύσουν 36! Φυσικά υπάρχει ελικοδρόμιο, ενώ ένα κομμάτι του πατώματος είναι φτιαγμένο από γυαλί, για να βλέπεις το βυθό από το σαλόνι σου! Για να καταλάβετε πόσο τεράστιο είναι αυτό το δημιούργημα, σκεφτείτε ότι υπάρχουν συνολικά 8 καταστρώματα με τέσσερα ασανσέρ να συνδέουν όλες τις εσωτερικές πλευρές του πλοίου.

Πηγή: nocomments.gr
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/10/blog-post_3750.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια