ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (PHOTOS)





Το πρώτο σπίτι κάτω από το νερό υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία διαμονής για όσους το επιλέξουν. Η κατοικία υπόσχεται πολυτέλειες συγκρίσιμες με αυτές ενός 5άστερου ξενοδοχείου, και ακόμα παραπάνω. Το H2OME έχει δύο επίπεδα σε στρογγυλό σχήμα, ενώ μια μεταλλική φυσούνα συνδέει το σπίτι με την επιφάνεια του νερού και στη συνέχεια μια προβλήτα οδηγεί στην ακτή.

Το όνομά του δεν θα μπορούσε παρά να συνδυάζει το υγρό στοιχείο με την έννοια σπίτι. Το H2OME όπως ονομάζεται το πρώτο υποβρύχιο σπίτι στον κόσμο φαίνεται πως θα κάνει και τις πιο τρελές μας σκέψεις πραγματικότητα. Η αμερικανική εταιρεία Submarine Structures φέρνει επανάσταση όχι μόνο στον τομέα των κατασκευών αλλά και στο είδος.

Ο πάνω όροφος έχει δύο υπνοδωμάτια με θέα στο βυθό, δύο μπάνια και ένα ανοιχτό σαλόνι. Ο κάτω όροφος διαθέτει ένα master υπνοδωμάτιο με μπάνιο, κουζίνα με κάβα, βιβλιοθήκη, σαλόνι, τραπεζαρία, χώρος γραφείου και μια σειρά ειδικά σημεία με γυαλί για την απρόσκοπτη θέαση του ωκεανού. Ακρυλικά πάνελ έχουν χρησιμοποιηθεί για όλους τους τοίχους του κάτω ορόφου, ενώ η εσωτερική διακόσμηση δημιουργείται ανάλογα με το γούστο του ιδιοκτήτη, αν και κινείται ως επί το πλείστον σε λιτές γραμμές.

Η τοποθεσία για το σπίτι μπορεί είτε να επιλεγεί από τον πελάτη ή να δοθεί από την εταιρεία. Σε κάθε περίπτωση, το H2OME πρέπει να οικοδομηθεί σε βάθος 20 μέτρων. Αυτό το καθιστά κατάλληλο για ρηχά ζεστά νερά, λιμνοθάλασσες ή ορεινές λίμνες. Όσον αφορά στη σταθερότητα, η δομή είναι βιδωμένη σε αντηρίδες στον πυθμένα του ωκεανού. Ειδικό σύστημα ύδρευσης φέρνει πόσιμο νερό στην κατοικία αλλά και ηλεκτρική ενέργεια από την ξηρά.





ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΗΣ.


http://pasmiellinbarbaros.blogspot.gr/2014/09/photos_29.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια