Οι πιο εντυπωσιακές φυσικές γέφυρες στον κόσμο



Μοναδικά θαύματα της φύσης στολίζουν ακτές, δασώδεις εκτάσεις και ποτάμια σε όλο τον κόσμο. Οι θεαματικές φυσικές πέτρινες γέφυρες έχουν σχηματιστεί από την αέναη «πάλη» του νερού και του αέρα με τα βράχια, η οποία δημιούργησε αυτά τους βραχώδεις σχηματισμούς, στο σχήμα γέφυρας.
Το CNN μας παρουσιάζει 15 εντυπωσιακές φυσικές γέφυρες σε όλο τον κόσμο, που αποτελούν αναμφισβήτητα μοναδικά «στολίδια» της φύσης.
Πράσινη Γέφυρα της Ουαλίας, Ηνωμένο Βασίλειο

Ένα από τα πιο διάσημα σημεία στην Ουαλία, η Πράσινη Γέφυρα της Ουαλίας και οι βραχώδεις ακτές του Pembrokeshire αποτελούν κομμάτι ενός Εθνικού Πάρκου.
Φυσική Γέφυρα Ayres, Ουαϊόμινγκ

Λιγότερη γνωστή, αλλά αξίζει να την επισκεφθείτε, η μαγευτική γέφυρα Ayres βρίσκεται στο ανατολικό Ουαϊόμινγκ. Με ύψος 15 μέτρα και μήκος 30 μέτρα η γέφυρα είναι το πιο σημαντικό αξιοθέατο του πάρκου, που τη φιλοξενεί.
Φυσικές Γέφυρες, Γιούτα

Οι τρεις γέφυρες του Εθνικού πάρκου, στη νοτιοανατολική Γιούτα έχουν σχηματιστεί από το νερό και τον άνεμο πάνω από εκατομμύρια χρόνια πριν.
Η περιοχή ανακηρύχθηκε εθνικό μνημείο το 1908 και οι τρεις γέφυρες ονομάστηκαν «Owachomo», «Kachina» και «Sipapu» το 1909.
Pont d’Arc, Γαλλία

Μια φυσική γέφυρα σχηματίζεται από τον ποταμό Ardeche στο νότο της Γαλλίας. Η Pont d’Arc έχει έναν παγκοσμίου φήμης γείτονα, την σπηλιά Chauvet, μέσα στην οποία βρέθηκαν ζωγραφιές, που χρονολογούνται 36.000 πριν. Μάλιστα το μέρος ανήκει στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Η φυσική αψίδα χαρακτηρίστηκε γαλλικό μνημείο εθνικής κληρονομιάς το 1982 και αποτελεί το μοναδικό παράδειγμα στη χώρα μιας φυσικής γέφυρας, που στέκεται πάνω από ένα ποτάμι.
Φυσικές γέφυρες στην παραλία State, Καλιφόρνια

Οι διάσημες φυσικές γέφυρες στολίζουν αυτήν την παραλία στη Σάντα Κρουζ, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για τα νερά της και τις εποχιακές πεταλούδες που την επισκέπτονται.
Γέφυρα London, Αυστραλία

Στο Εθνικό Πάρκο Port Campbell της Αυστραλίας, περίπου 275 χιλιόμετρα δυτικά της Μελβούρνης θα δείτε την γέφυρα London, ένα φυσικό βραχώδες άνοιγμα, το οποίο κατέρρευσε εν μέρει το 1990 και έγινε μια γέφυρα χωρίς σύνδεση.
Γέφυρα Fairy, Κίνα

Η Κίνα διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από φυσικές γέφυρες, συμπεριλαμβανομένης της Fairy, την οποία οι ειδικοί έχουν χαρακτηρίσει ως την μεγαλύτερη σε μήκος φυσική γέφυρα στον κόσμο, μήκους περίπου 122 μέτρων.
Pravcicka Brana, Τσεχία

Το παραμυθένιο τοπίο της περιοχής, τμήμα της Τσεχικής Δημοκρατίας, είναι μαγευτικό. Αξίζει να δείτε το πιο γνωστό σύμβολο, την Pravcicka Brana, μια φυσική γέφυρα που δεσπόζει στο Εθνικό Πάρκο Bohemian Switzerland.
Θεωρείται το μεγαλύτερο πέτρινο γεφύρι στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με μήκος 27 μέτρα και ύψος 21 μέτρα.
Wadi Rum, Ιορδανία

Φυλές Βεδουίνων εξακολουθούν να ζουν σε σκηνές φτιαγμένες από δέρμα κατσίκας στην προστατευμένη περιοχή Wadi Rum της νότιας Ιορδανίας. Μεταξύ των βουνών από ψαμμίτη και γρανίτη οι επισκέπτες μπορούν να δουν πολλές φυσικές γέφυρες.
Μπορείτε να εξερευνήσετε την περιοχή με αυτοκίνητο ή να κάνετε πεζοπορία. Αν σας αρέσει η περιπέτεια προτιμήστε μια βόλτα με καμήλα.
Φυσική Γέφυρα στο Εθνικό Πάρκο Yohο, Καναδάς

Στις δυτικές πλαγιές του καναδικού Βραχώδους Όρους στην Βρετανική Κολομβία, το Εθνικό Πάρκο Yoho προσελκύει ταξιδιώτες, που θέλουν να δουν από κοντά, μεταξύ άλλων, και τον ποταμό Kicking Horse να περνά μέσα από μια θεαματική φυσική γέφυρα.
Ajjer Tassili, Αλγερία

Ολόκληρη η περιοχή Ajjer Tassili στη νοτιοανατολική Αλγερία ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1982, όχι μόνο για τα περισσότερα από 15.000 σχέδια και χαρακτικά που χρονολογούνται από το 6.000 π.Χ, αλλά και για την αξιόλογη συλλογή από φυσικές γέφυρες και πετρώματα.
Φυσική Γέφυρα, Βιρτζίνια

Η φυσική γέφυρα της Βιρτζίνια θεωρείται ιερή και ένα από τα πιο παλιά φυσικά θαύματα σε αυτή την αγγλική αποικία. Δημιουργήθηκε από τα υπόγεια ρεύματα, που ρέει σε μια σπηλιά, της οποίας η οροφή κατέρρευσε.
Cueva de los Portales, Κούβα

Στη δυτική επαρχία της Κούβας Pinar del Rio βρίσκεται η Cueva de los Portales, μια σπηλαιώδης περιοχή κοντά στο Parque Nacional La Guira. Ο ποταμός Ρίο Caiguanabo ρέει κάτω από μια φυσική γέφυρα, που συνδέεται με μια σπηλιά, η οποία χρησίμευε ως ένα από τα κρησφύγετα του επαναστάτη ηγέτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα κατά τη διάρκεια της Κουβανικής Κρίσης του 1962.
Φυσική Γέφυρα Hazarchishma, Αφγανιστάν

Αυτή η τεράστια φυσική γέφυρα μπορεί να είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο. Πήρε το όνομα της από ένα χωριό της περιοχής και έχει ύψος 18 μέτρα και μήκος πάνω από 60 μέτρα, ενώ υψώνεται πάνω από 3.000 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας.
Lexington Arch, Νεβάδα

Ο ακρογωνιαίος λίθος του Εθνικού Πάρκου Great Basin στη Νεβάδα, η Lexington Arch μπορεί πραγματικά να είναι μια γέφυρα. Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι τα νερά του ποταμού έρεαν μέσα από μια σπηλιά στο φαράγγι πριν από πολύ καιρό.
http://kostasliourtas.blogspot.gr/2014/09/blog-post_70.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια