Καρπενήσι. Ένας τόπος πνιγμένος στα έλατα !






Σε υψόμετρο 960 μέτρων, στο Βελούχι , βρίσκεται το Καρπενήσι, πνιγμένο στα έλατα και με μεγάλη Ιστορία.

Από τον τόπο αυτό καταγόταν ο ξακουστός κλεφταμαρτωλός Κατσαντώνης, ο αγωνιστής του 1821 Θανάσης Καρπενησιώτης, ο λογοτέχνης Ζαχαρίας Παπαντωνίου που έγραψε το διαχρονικό έργο “Τα ψηλά βουνά”,ο Ακαδημαϊκός και πολιτικός Κωνσταντίνος Τσάτσος και ο πολιτικός Παύλος Μπακογιάννης.
Το Καρπενήσι αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες, χειμώνα- καλοκαίρι. Πολλά τα βουνά ,τα φαράγγια,τα γραφικά χωριά,οι λίμνες,τα μοναστήρια και τα γεφύρια. Πολλά και τα καλόγουστα ξενοδοχεία, οι γραφικές ταβέρνες και τα καλόγουστα μπαράκια.



Αν είστε και λάτρεις των σπορ, σίγουρα δεν θα μείνετε παραπονεμένοι αφού μπορείτε να κάνετέ ορειβασία ή πεζοπορία στα παρθένα βουνά,rafting στα ποτάμια και τις λίμνες, canyoning και rappel στα εντυπωσιακά φαράγγια, ιππασία στα οργανωμένα club, επισκέψεις σε σπήλαια και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους σας.


Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Μοναστήρι του Προυσού το οποίο ιδρύθηκε κατά τον 9ο αιώνα. Μέσα στο χώρο του Μοναστηριού δεσπόζει στον απέναντι λόφο ένα επιβλητικό ρολόι.

Στο δρόμο προς το μοναστήρι σταματήστε στα “Πατήματα” Της Παναγίας. Πλήθος πιστών αφήνουν τάματα και προσκυνούν Την Χάρη της.

Το Μοναστήρι της Τατάρνας ιδρύθηκε το 1111 και είναι αφιερωμένο στο γενέθλιο της Θεοτόκου. Γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου.

Στο μουσείο του Μοναστηριού διασώζονται πολλά κειμήλια όπως άμφια, ευαγγέλια και εικόνες, παρόλο τις καταστροφές που υπέστη κατά καιρούς. Ανάμεσα στα κειμήλια βρίσκεται και το καντήλι που πρόσφερε ο ηρωικός κλέφτης των Αγράφων και του Βάλτου Κατσαντώνης.

Επισκεφθείτε τον τόπο αυτό και πιστέψτε με ότι η ψυχή σας θα αγαλιάσει!

Πηγή ladynews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια