Παράξενες κατασκευές...που εντυπωσιάζουν!




Παράξενες κατασκευές που εντυπωσιάζουν,σε διάφορα μέρη του κόσμου...
Κάτι τέτοιο συμβαίνει όταν οι αρχιτέκτονες έχουν κέφι και φαντασία...


1) Χτισμένο ανάμεσα σε τέσσερις μεγάλους ογκόλιθους που βρέθηκαν στο χώρο, είναι στην πραγματικότητα ένα καλοκαιρινό καταφύγιο σπίτι στα βουνά Fafe της Πορτογαλίας. Έχει τζάκι, πισίνα, μια σιδερένια πόρτα και αλεξίσφαιρα παράθυρα. Αλεξίσφαιρα παράθυρα; Ναι, γιατί εξαιτίας της ενδιαφέρουσας αρχιτεκτονικής του, κέντρισε το ενδιαφέρον πολλών επισκεπτών και πολλών κλεφτών, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας.



2) Krzywy Domek, ή αλλιώς στα πολωνικά «λίγο στραβό σπίτι», είναι ένα σπίτι στην Πολωνία που είναι σχεδιασμένο από τους Szotynscy & Zaleski οι οποίοι εμπνεύστηκαν από τις εικονογραφήσεις παραμυθιών και τα σχέδια του Per Dahlberg και Jan Marcin Szancer.



3) Ένα στολίδι της χημείας. Το Atomium κατασκευάστηκε για την Παγκόσμια Έκθεση του 1958 στις Βρυξέλλες. Έχει 102 μέτρα ύψος και 5 σφαίρες που χρησιμοποιούνται ως εκθεσιακοί χώροι.Το CNN το έχει χαρακτηρίσει ως το « πιο περίεργο κτίριο της Ευρώπης».



4) Η Kansas City Public Library είναι όπως κάθε κανονική βιβλιοθήκη. Σε καμία περίπτωση δε μπορεί να την χάσετε αν την ψάχνετε. Στα εικοσιπέντε μέτρα της πρόσοψης υπάρχουν 22 τίτλοι βιβλίων, τους οποίους επέλεξαν οι αναγνώστες του Κάνσας και το Kansas City Public Library Board of Trustees.



5) Η Εταιρεία Longaberger παράγει χειροποίητα καλάθια από ξύλο σφενδάμου. Η έδρα της είναι αυτό το γιγαντιαίο κτίριο-καλάθι.

Πηγή: http://www.strangebuildings.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια