Εσείς θα τις διασχίζατε αυτές τις γέφυρες;;; Αυτές είναι οι πιο περίεργες του κόσμου (PHOTOS)








1. Η Αθάνατη Γέφυρα (Κίνα)

Βρίσκεται στο όρος Tai, ένα από τα πέντε ιερά βουνά της Κίνας. Η γέρυρα αποτελείται από τρείς μεγάλους βράχους και πολλές μικρότερες πέτρες. Κανείς δεν ξέρει πώς οι πέτρες βρέθηκαν σε αυτή τη θέση αλλά εικάζεται ότι είναι έτσι από την εποχή των παγετώνων

.

2. Το πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας (Ελλάδα)

Χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής γεφυρών στην Ήπειρο, πάνω από τον ποταμό Αώο. Ένα καμπανάκι στη μέση της καμάρας, προειδοποιούσε για τον κίνδυνο διάβασης. Όταν ο αέρας ήταν τόσο ισχυρός ώστε να χτυπ'α το καμπανάκι, η διέλευση ήταν επικίνδυνη

.
3. Η γέφυρα Carrick-a-Rede (B. Ιρλανδία)

Είναι μια γέφυρα τεταμένων σχοινιών που συνδέει την ενδοχώρα με το μικρό νησί Carrick . Πλέον είναι κυρίως τουριστικό αξιοθέατο, αλλά αν κάποιος βρεθεί πάνω στη γέφυρα ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι θα καταλάβει τι σημαίνει φόβος.
.
4. Royal Gorge (Κολοράντο, ΗΠΑ)

Η γέφυρα βρίσκεται πάνω από τον ποταμό Άρκανσας σε ύψος 280 μέτρων. Μέχρι το 2003 κατείχε το ρεκόρ της ψολότερης γέφυρας στο κόσμο.

5. Inca Rope Bridge (Περού)

Είναι κλασσικές γέφυρες των Ίνκας φτιαγμένες από σκοινιά κατασκευσαμένα από φυτικές ίνες. Η διάβασή τους είναι για ανθρώπους με γερά νεύρα, ωστόσο η αντοχή τους στο χρόνο δικαίωσε τους κατασκευαστές τους.



perierga.,gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια