Τα καλύτερα ορεινά καταφύγια






Υψηλή αισθητική, σοφιστικέ design, αυθεντικά έργα τέχνης στους τοίχους, κορυφαίοι σεφ στις κουζίνες και πολυτελείς παροχές συνθέτουν το σκηνικό στα καλύτερα ορεινά resorts.


Alpina Gstaad, Ελβετία Πλαισιωμένο από φάρμες και λαξευμένες λευκές κορυφογραμμές, το chic Gstaad, δύο ώρες δυτικά της Γενεύης, είναι το αγαπημένο των γαλαζοαίματων. Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να προσελκύει ένα διαφορετικό είδος επισκεπτών: νέους, αθλητικούς τύπους που προτιμούν να κάνουν σκι στις απότομες πλαγιές από το να τριγυρίζουν στα καταστήματα. Στο αστραφτερό σκηνικό του προστέθηκε μόλις τον Δεκέμβριο του 2012 το εντυπωσιακό ξενοδοχείο που συνδυάζει την ελβετική παράδοση με την πολυτέλεια. Στους χώρους του, εξωτερικά και εσωτερικά επαναπροσδιορίζεται το αλπικό chic στοιχείο με την χρήση ξύλου από έλατα, κορυφαία ιαπωνική κουζίνα στο εστιατόριο, συλλογές από εκλεκτά κουβανέζικα πούρα αλλά και το άκρως εντυπωσιακό Six Senses Spa. VIP διαμονή στην Panorama Suite των 400 τετραγωνικών μέτρων που καταλαμβάνει τον 5ο και 6ο όροφο και διαθέτει από τζάκια μέχρι ιδιωτικό spa (Alpinastrasse 23, 3780 Gstaad, τηλ.: 0041 33 888 9888,www.thealpinagstaad.ch).





Hotel Jerome, Άσπεν Το επιβλητικό τζάκι και η θρυλική αίθουσα δεξιώσεων είναι τα μόνα που διατηρήθηκαν από το ιστορικό Hotel Jerome. Η ανακαίνισή του ολοκληρώθηκε το 2012 για να αποκτήσει νέο λόμπι και καθιστικό, spa και στούντιο για γιόγκα. Το design και η ατμόσφαιρα στα δωμάτια, το εστιατόριο και το μπαρ εμπνέονται από την παλιά δόξα του Χόλιγουντ. Σύγχρονα έργα ντόπιων καλλιτεχνών κοσμούν τα δωμάτια, υψηλή γαστρονομία με βιολογικές πρώτες ύλες στο εστιατόριο ενώ στο J-Bar θα γευτείτε το διασημότερο burger της περιοχής συντροφιά με κοκτέιλ βασισμένα σε vintage συνταγές (330 East Main Street, Άσπεν, Κολοράντο, τηλ.: 001 970 920 1000, hoteljerome.aubergeresorts.com, από €480 το δίκλινο).


Wiesergut, Saalbach-Hinterglemm, Αυστρία Η οικογενειακή έπαυλη του 14ου αιώνα αναγεννήθηκε ως πολυτελές καταφύγιο και ως ένα από τα πιο πρόσφατα μέλη των Design Hotels. Απέχει μόλις μία ώρα από το πολυφωτογραφημένο Σάλτσμπουργκ και είναι διακοσμημένο με σκούρο ξύλο σκαλισμένο στο χέρι, πολυελαίους από φυσητό γυαλί, εξωτερικά τζακούζι και τεράστια παράθυρα που βλέπουν στις πόλεις Saalbach και Hinterglemm. Όμορφη λεπτομέρεια οι σπιτικές μαρμελάδες και το Weizenbrot, το παραδοσιακό ψωμί του πρωινού (Wiesern 48, Saalbach Hinterglemm, τηλ.: 0043 6541 6308, www.wiesergut.com).









Altapura, Val Thorens, Γαλλία Θα μπορούσε να κατέχει τον τίτλο του βασιλιά των ορεινών resorts αφού είναι το ψηλότερο ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην Ευρώπη σε υψόμετρο 2.300 μέτρων. Après-ski πολυτέλεια με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, σκανδιναβικού design εσωτερικό σε γήινες αποχρώσεις και ξύλα ντυμένα με οικολογικές γούνες και υπέροχη θέα στους πάγους των Les Trois Vallées και τις χιονοσκέπαστες κορυφές από τις τζαμαρίες στα 72 δωμάτια και τις 16 σουίτες. Όαση χαλάρωσης το spa (Rue du Soleil, 73440 Val Thorens, τηλ.: 0033 4 8036 8036, en.altapura.fr).









The Dom, Saas Fee, Ελβετία Το παλαιότερο ξενοδοχείο στο Saas-Fee ανακαινίστηκε ολοκληρωτικά για να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του το 2012. Σοφιστικέ και άκρως ρομαντικό έχει ακόμα ένα ατού σε σχέση με τους ανταγωνιστές του: η value for money τιμή του που δύσκολα μπορεί να βρεθεί σε άλλο ξενοδοχείο της Ελβετίας. Πολλά “καλούδια” στα δωμάτια με highlight τα iPads με τα οποία ελέγχετε τα παράθυρα, την τηλεόραση και τη θερμοκρασία. Πέτρα και εκτεθειμένα ξύλινα δοκάρια χαρίζουν την απαραίτητη αλπική αίσθηση, η οποία γίνεται ακόμα πιο έντονη από τα αφράτα κρεβάτια που βλέπουν κατευθείαν στις γύρω χιονισμένες βουνοκορφές (Dorfplatz 2, 3906 Saas-Fee, τηλ.: 0041 27 958 77 00, www.thedom.ch).






- See more at: http://www.arttravel.gr/index.php?category=8&article=5201#sthash.IBlvI8rq.dpuf

http://www.arttravel.gr/index.php?category=8&article=5201

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια