Τα 30 καλύτερα ορεινά resorts της Ελλάδας Μέρος 2ο




Αρτσίστας Οικίες

Τα επτά πέτρινα σπίτια είναι χτισμένα και διακοσμημένα σε παραδοσιακό στιλ με υπέροχη θέα στις βουνοκορφές της Αστράκας και στο εθνικό πάρκο των Ζαγοροχωρίων. Το παλιό 200 ετών καφενείο του χωριού ανακαινίσθηκε το 1994 και επεκτάθηκε με το εστιατόριο το 2003, διατηρώντας ατόφια όλα τα στοιχεία του ζαγορίσιου παρελθόντος (Αρίστη, τηλ.: 26530 41908, www.artsista.gr).









Teresa Country Lodge Ατμόσφαιρα ιταλικού αγροτόσπιτου στα τέσσερα δωμάτια δύο επιπέδων με διαφορετική διακόσμηση το καθένα από την Ιταλίδα Τερέζα. Τζάκια, γαλλικά παπλώματα, χειροποίητα φωτιστικά και ιταλική κουζίνα στο εστιατόριο (Αγόριανη, τηλ.: 694 6060381, www.teresacountrylodge.com).





Aristi Mountain Resort & Spa Λειτουργεί από το χειμώνα του 2012 και είναι μέλος των Small Luxury Hotels. Το Salvia Restaurant σερβίρει προσεγμένα πιάτα τοπικής κουζίνας με επιλεγμένα υλικά ενώ δυνατό χαρτί του είναι το spa με κλειστή θερμαινόμενη πισίνα με απεριόριστη θέα προς τις απέναντι βουνοκορφές, υδρομασάζ, σάουνα, χαμάμ και μασάζ (Αρίστη, τηλ.: 26530 41330, www.aristi.eu).






Seleni Suites Τον πρώτο λόγο έχει το design, στο οποίο πρωταγωνιστούν τα φυσικά υλικά (πέτρα και ανοιχτόχρωμο ξύλο) και το καθαρό λευκό, που σπάει με την προσθήκη έντονων χρωμάτων. Οι πινελιές πολυτέλειας διακριτικές: λινές κουρτίνες, ξύλινα δάπεδα, οθόνες LCD, πρωτότυπα τζάκια, design πολυθρόνες (Βυτίνα, τηλ.: 27950 31750, www.selenisuites.com).








Xenia Palace Portaria Πολυτελές και υπέρκομψο καταφύγιο “κρεμασμένο” πάνω από το Βόλο. Ονειρευτείτε αγκαλιά μπροστά στο τζάκι της σουίτας ενώ από τη βεράντα σας ατενίζετε την υπέροχη θέα στα ήρεμα νερά του Παγασητικού. Kλείστε μόνο για εσάς το υδρομασάζ και τη σάουνα του Spa (Πορταριά, τηλ. 24280 99980-3, www.xeniaportarias.gr).





Art Μαίναλον Λειτουργεί μόλις από τις αρχές του 2013 στην κεντρική πλατεία της Βυτίνας. Έργα ζωγράφων και γλυπτών δένουν με τη γυμνή πέτρα και το ξύλο στις καλαίσθητες λιτές αίθουσες, ενώ η είσοδος είναι περίτεχνα φτιαγμένη με τα μπαλκονάκια διακοσμημένα με ξύλινους θόλους, όπως η αρχιτεκτονική προστάζει στα ορεινά χωριά της Αρκαδίας (Βυτίνα, τηλ.: 27950 22217, www.artmainalon.gr).






Vytina House Forest Resort Απλώνεται σε κτήμα 20 στρεμμάτων με 7 κτιριακά συγκροτήματα και διάσπαρτες αυτόνομες κατοικίες ανάμεσα σε ανθισμένους κήπους και πλακόστρωτα δρομάκια. Οι πλούσιες παροχές περιλαμβάνουν cafe-bar, εστιατόριο, πισίνα, δύο σαλόνια με τζάκι και συνεδριακό χώρο (Βυτίνα, τηλ.: 27950 29014, www.vitinahouse.gr).





Kalavrita Canyon Hotel & Spa Νέο και πολυτελές ξενοδοχείο με design έπιπλα, μοντέρνα διακόσμηση, cosy κοινόχρηστους χώρους και μπαρόκ πινελιές. Χουχουλιάστε μπροστά στο τζάκι του δωματίου και αναζωογονηθείτε στο χαμάμ και τη σάουνα του spa (Εθνικής Αντιστάσεως & Σκαλτσά, Καλάβρυτα, τηλ.: 26920 22004, www.kalavritacanyon.gr).






Νίκος & Ιουλία Τσουμάνη Δέκα αυτόνομα σπιτάκια με χτιστά κρεβάτια, τζάκι, πολύχρωμα μαξιλάρια και ανοιχτόχρωμο ξύλο στα ταβάνια, τα πατώματα και τα έπιπλα. Εξαιρετικό και το εστιατόριο της οικογένειας για αρνάκι στη γάστρα με πατάτες, κολοκυθόπιτες και χοιρινό πρασοσέλινο (Μεγάλο Πάπιγκο, τηλ.: 26530 41893, www.tsoumanisnikos.gr).






Alseides Boutique Hotel Στην άκρη του οικισμού με 10 δωμάτια, τα περισσότερα με χτιστό παραδοσιακό τζάκι, bar και spa με υδρομασάζ, σάουνα, χαμάμ και γυμναστήριο (Ελατοχώρι Πιερίας, τηλ.: 23510 82812, www.alseides.gr).









- See more at: http://www.arttravel.gr/index.php?category=1&article=5204&page=1#sthash.ZMtQvJXY.dpuf

http://www.arttravel.gr/index.php?category=1&article=5204&page=1

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια