Τα 30 καλύτερα ορεινά resorts της Ελλάδας Μέρος 1ο






Ανεβαίνουμε. Μερικές φορές πιο ψηλά κι από τα σύννεφα για να βρούμε εικόνες που δεν φωτογραφίζονται και αισθήματα που δύσκολα περιγράφονται. Άλλωστε, ο πιο σύντομος δρόμος για να ζητήσεις συγγνώμη από τον εαυτό σου για όλα όσα μετάνιωσες την τελευταία στιγμή, είναι η tabula rasa της πέτρας, του βουνού και του χιονιού.

Αυραγόνιο Ένα από τα καλύτερα μικρά ορεινά καταλύματα της Ευρώπης που στεγάζεται σε αναπαλαιωμένα παραδοσιακά κτίσματα του 1760. Από το Δεκέμβριο του 2011 λειτουργεί το μίνι συνεδριακό-βιβλιοθήκη-private-club (Μεγάλο Πάπιγκο, τηλ.: 26530 41129, www.avragonio.gr).




Miramonte Chalet Hotel Spa Στην πλατεία, διακοσμημένο με χειροποίητα έπιπλα, έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, spa και ατμοσφαιρικό restaurant-bar (Άγιος Αθανάσιος, τηλ.: 23810 39904,www.miramonte.gr).






Grand Vytina Χτισμένο σε επίπεδα, λίγα μόλις μέτρα πιο κάτω από την πλατεία του οικισμού και με σπάνια θέα προς τον ορεινό όγκο του Μαινάλου, αποτελείται από 16 δωμάτια και 4 σουίτες, στα οποία κυριαρχούν τα διακριτικά γήινα χρώματα, η πέτρα και το ξύλο (Βυτίνα, τηλ.: 27950 22977, www.grand-vytina.gr).






Kipi Suites Boutique ξενώνας με 8 σουίτες σε μια προικισμένη τοποθεσία με πανοραμική θέα στον κάμπο των Κήπων στη περιοχή του Ζαγορίου (Κήποι, τηλ.: 2653 071995, kipisuiteszagori.gr).








Μικρό Πάπιγκο 1700 Το αναπαλαιωμένο κτίσμα του 1700 είναι διακοσμημένο με δημιουργίες επώνυμων designers όπως οι Philippe Starck, Castiglioni, Zaha Hadid, Μοοοi και B&Β Italia. Ολοκαίνουρια προσθήκη το spa με εσωτερική πισίνα, σάουνα και τζακούζι (Μικρό Πάπιγκο, τηλ.: 26530 41179, www.mikropapigo.gr).






Arcadia Resort Από τις τελευταίες αφίξεις, στεγάζεται σε πέτρινο κτίριο με ιδιαίτερα φροντισμένα δωμάτια και σουίτες με ιδιωτική βεράντα, άπλετη θέα, κομψά έπιπλα και πολύτιμα υφάσματα. Τα δωμάτια αλλά και οι κοινόχρηστοι χώροι κοσμούνται από αυθεντικά έργα τέχνης (τηλ.: 27950 22330, www.arcadiaresort.gr).





Άρωμα Δρυός Μετσοβίτικη αρχιτεκτονική που συνυπάρχει αρμονικά με σύγχρονο design. Δεκαέξι δωμάτια με ονόματα δέντρων, έπιπλα φερμένα από τη Γαλλία και την Αμερική, ξυλόγλυπτες οροφές και πόρτες που αναπαριστούν αυθεντικά παλιά μοτίβα από μετσοβίτικα υφαντά. Διαθέτουν τζάκι, υδρομασάζ, στρώματα Cocomat και μπαλκόνι με άπλετη θέα στα βουνά της Πίνδου και στα σπίτια του χωριού (Μέτσοβο, τηλ.: 26560 29008, www.aromadryos.gr).








Μονοπάτια Mountain Resort & Restaurant Ο πρώην εγκαταλελειμμένος οικισμός μετατράπηκε σε πολυτελές συγκρότημα με δωμάτια και σουίτες αλλά και οκτώ ανεξάρτητα σπιτάκια με τζάκι και ιδιαίτερη διακοσμητική άποψη. Εξαιρετική η κουζίνα στο εστιατόριο όπου το ταβάνι θυμίζει έναστρο ουρανό (Άνω Πεδινά, τηλ.: 26530 71116, www.monopatiaresort.gr).






Valeni Boutique Hotel Στην είσοδο του χωριού, με θέα που φτάνει από το Βόλο και τη θάλασσα ως τη Μακρινίτσα. Ιδανικό ξεκίνημα της μέρας με σπιτικό πρωινό στο V Bar & Restaurant όπου επιστρέφετε για ρομαντικό δείπνο υπό το φως των κεριών με το Βόλο να απλώνεται μπροστά σας. Kαταφύγιο ηρεμίας το Valeni Spa με χαμάμ, σάουνα, υδρομασάζ, πισίνα και hot spots τα θερμαινόμενα καθίσματα για χαλάρωση (Πορταριά, τηλ.: 24280 90206, www.valeni.gr).








Kaimak Inn Spa & Resort Ολοκαίνουριο, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, με ρομαντικά δωμάτια με τζακούζι (Άγιος Αθανάσιος, τηλ.: 23817 74340, www.kaimakinn.gr).




- See more at: http://www.arttravel.gr/index.php?category=8&article=5204#sthash.jDNEn9Ug.dpuf

http://www.arttravel.gr/index.php?category=8&article=5204

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια