Φθινοπωρινοί προορισμοί στην Ελλάδα



Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε, οι προορισμοί στην Ελλάδα όμως δεν τελειώνουν ποτέ. Οι Φθινοπωρινοί προορισμοί είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ανακαλύψετε πολλά μέρη της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ήρθε η ώρα για μικρές φθινοπωρινές αποδράσεις!



Μονεμβάσια

Ρομαντική και πανέμορφη η Καστροπολιτεία είναι μια εκπληκτική πρόταση για μια μικρή φθινοπωρινή ανάπαυλα. Περπατήστε στα υπέροχα πλακόστρωτα σοκάκια, θαυμάστε το μεσαιωνικό φρούριο, τα Μνημεία και τις εκκλησίες και στη συνέχεια ξεκουραστείτε στη Νέα Μονεμβάσια η οποία διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία σε ξενοδοχεία, καφέ, μπαρ, εστιατόρια.






Ναύπλιο

Αρχοντικό, γραφικό και με μεγάλη ιστορία, το Ναύπλιο σας περιμένει και το φθινόπωρο, για να σας προσφέρει διέξοδο από την καθημερινότητα. Περπατήστε στον παραλιακό δρόμο, στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης, θαυμάστε το Μπούρτζι και εξερευνήστε το Παλαμήδι και το Κάστρο.






Λίμνη Πλαστήρα

Υπέροχη όλες τις εποχές του χρόνου, ειδικά όμως το φθινόπωρο η λίμνη Πλαστήρα έχει να προσφέρει σε αυτούς που θα την επιλέξουν μια μοναδική αίσθηση χαλάρωσης και ιδιαίτερης επαφής με την φύση. Η λίμνη ντύνεται με τα φθινοπωρινά της χρώματα και μας καλεί σε ένα οδοιπορικό γεμάτο μονοπάτια, μοναστήρια, και σαγηνευτικές εικόνες.



Ναύπακτος

Συνδυάζοντας ιδανικά το βουνό με τη θάλασσα, η Ναύπακτος δε θα μας αφήσει να ξεχάσουμε τόσο γρήγορα το καλοκαίρι, από την άλλη όμως το βενετσιάνικο κάστρο, το βουνό και τα τριγύρω χωριά θα μας βοηθήσουν να αποβάλλουμε τη μελαγχολία των καλοκαιρινών διακοπών. Λίγο πιο πάνω η ορεινή Ναυπακτία περιμένει υπομονετικά να την εξερευνήσουμε σε μια απολαυστική διαδρομή μέσα στα μοναδικά της δάση.



Πρέσπες

Το μελαγχολικό τοπίο στις Πρέσπες δένει αρμονικά με την φθινοπωρινή ατμόσφαιρα. Εμείς όμως κάθε άλλο παρά θα μελαγχολήσουμε, απολαμβάνοντας αυτό τον απομονωμένο παράδεισο. Λίγο πριν πλησιάσουμε στα χωριά των Πρεσπών, το Περβάλι μας καλωσορίζει με την ειδυλλιακή θέα στις λίμνες και τα χωριά. Συνεχίζοντας την κατάβαση θα περάσουμε από τις Καρυές, τις Λεύκες τον Μηλιώνα και τον Άγιο Γερμανό, πριν καταλήξουμε στις λίμνες. Εκεί μας περιμένει το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου και οι Ψαράδες, ο μοναδικός ελληνικός οικισμός της Μεγάλης Πρέσπας.

http://www.travelovergreece.com/blog/fthinoporinoi-proorismoi-stin-ellada/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια