Βόλτες στο Μόναχο πέρα από την Oktoberfest



Η διάσημη σε όλο τον κόσμο γιορτή μπύρας Oktoberfest. Παρά τις δεκάδες παράλληλες γιορτές, η Oktoberfest της πρωτεύουσα της Βαυαρίας παραμένει σημείο αναφοράς.
Μάλιστα πέρυσι την είχε επισκεφτεί και η ομάδα της travelplanet24 και μας αποζημίωσε με πολλές φωτογραφίες από την γιορτή όπου κυριαρχούν οι μπύρες και τα λουκάνικα. Αν είστε από τους τυχερούς που θα επισκεφτείτε την πόλη του Μονάχου αυτή την περίοδο, το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι φυσικά κράτηση σε μία από τις τέντες της γιορτής, αλλιώς κινδυνεύετε να μη βρείτε θέση για να πιείτε την μπύρα σας.

Μόναχο όμως δεν είναι μόνο οι μπύρες και η Oktoberfest. Η πόλη του Μονάχου είναι από τους ομορφότερους τουριστικούς προορισμούς της Γερμανίας. Σε παλιότερη ανάρτηση είχαμε περιηγηθεί στο κέντρο του Μονάχου, στην Marienplatz και σε αρκετούς δρόμους τριγύρω. Αρκετά από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης είναι σ’αυτή τη βόλτα. Όμως, υπάρχουν αρκετά άλλα αξιοθέατα, ανάμεσα στα οποία κυριαρχούν δύο μεγάλα, σε έκταση και αριθμό εκθεμάτων, μουσεία.



Το πρώτο και πιο γνωστό μουσείο είναι το Deutsches Museum. Βρίσκεται στο νησί των μουσείων του Μονάχου (Museuminsel) και είναι προσβάσιμο με τα πόδια. Η πιο κεντρική γέφυρα που ενώνει το νησάκι με το υπόλοιπο Μόναχο είναι η Boschbridge. Το πλήρες όνομα του μουσείου είναι Γερμανικό Μουσείο των αριστουργημάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας. Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο χώρο, με πολλές χιλιάδες εκθέματα από το χώρο της επιστήμης και τεχνολογίας. Μέσα βρίσκει κανείς ολόκληρα αεροπλάνα, εξελίξεις στο χώρο της γεωργίας, της ναυπηγικής, μηχανές από διάφορες εποχές και λειτουργίες, μεγάλες και μικρότερες κατασκευές, θέματα σχετικά με την αστρονομία και πολλά άλλα. Για να το γυρίσει κανείς, έστω και γρήγορα, χρειάζεται μία ολόκληρη ημέρα. Η επίσκεψη αξίζει γι αυτούς που ενδιαφέρονται για τις επιστήμες και την τεχνολογία, καθώς εκεί είναι, θα έλεγε κανείς, το σπίτι τους.



Το δεύτερο μουσείο ειδικού ενδιαφέροντος βρίσκεται λίγο έξω από το Μόναχο, προσβάσιμο με μέσα συγκοινωνίας. Οι φανατικοί της αυτοκίνησης θα το λατρέψουν. Πρόκειται για το μουσείο της BMW (Bayerische Motoren Werke). Περιλαμβάνει τρία διαφορετικά επίπεδα ενδιαφέροντος, την BMW World, το μουσείο BMW και επίσκεψη στο εργοστάσιο της εταιρίας. Ειδικά για το τελευταίο καλό είναι κανείς να κάνει κράτηση αν θέλει να απολαύσει την εμπειρία. Αυτοκίνητα, παλιότερα και νεότερα μοντέλα, μηχανές, κινητήρες, εξελίξεις είναι ανάμεσα στα κύρια εκθέματα του μουσείου. Μία αξέχαστη εμπειρία για τους λάτρεις του είδους!
http://blog.travelplanet24.com/2013/09/voltes-sto-monaho-pera-apo-to-oktoberfest/ 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια