Τα 10 καλύτερα rooftop μπαρ στον κόσμο


Η αδυναμία μας για όμορφα μέρη και μαγευτικές θέες είναι γεγονός! Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα rooftop μπαρ στον κόσμο που αξίζει να επισκεφτείτε εάν βρεθείτε σε κάποια από αυτές τις πόλεις :)

1. Λονδίνο: Radio Rooftop Bar



Στον δέκατο όροφο του ME London Hotel, βρίσκεται το Radio Rooftop Bar (ονομάστηκε έτσι γιατί εδώ είχε γίνει η πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση του BBC το 1922). Αντικατέστησαν λοιπόν τις κεραίες μετάδοσης με κομψά λευκά καθίσματα και χτιστά τζάκια ανάμεσά στους καναπέδες. Κάθε μήνα κανονίζονται επιτυχημένα cocktail πάρτι και ενώ διασκεδάζετε έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την απίστευτη θέα που προσφέρεται!

2. Νέα Υόρκη: Pod 39



Πολύ κοντά στον σταθμό Grand Central στην East 39th Street, βρίσκεται το Pod 39, το οποίο είναι ένα κτήριο 4.500 τετραγωνικών μέτρων όπου το rooftop του φιλοξενεί έναν παράδεισο δροσερών ποτών! Το μπαρ βρίσκεται στον 17 όροφο του ξενοδοχείου, όπου υπάρχουν πολλές νεοκλασικές πινελιές, όπως στήλες από τερακότα και κόκκινα τούβλακια στους τοίχους του. Η θέα που προσφέρει το κτήριο ξεκινάει από το Chrysler Building έως το East River.

3. Σύδνεϋ: Glenmore at the Rocks



Χτισμένο το 1921, το Glenmore at the Rocks είναι ένα κτήριο που αγαπήθηκε πολύ αλλά που χρειάστηκε να ξανακτιστεί στην απέναντι πλευρά του δρόμου όταν η κατασκευή για το Sydney Harbor Bridge ξεκίνησε το 1923. Η ειδικότητά τους είναι το μαρτίνι εσπρέσο, ενώ η θέα που του rooftop μπαρ δείχνει προς την Όπερα του Σύδνεϋ και τη Γέφυρα Χάρμπορ.

4. Τόκυο: New York Bar



Επάνω στον 52-όροφο ενός ουρανοξύστη, κοντά στον πολυσύχναστο σταθμό Shinjuku, το New York Bar έχει μια από τις πιο απίστευτες θέες της πόλη. Οι φίλοι του κινηματογράφου θα αναγνωρίσει αμέσως το μπαρ ως το σημείο όπου η Charlotte (Scarlett Johansen) και ο Bob (Bill Murray) πρώτο συναντήθηκαν στην ταινία Lost in Translation. Παραγγείλετε το ποτό Dark & Stormy, ακούστε ζωντανή τζαζ μουσική και απολαύστε τα φώτα της πόλης του Τόκιου.

5. Παρίσι: Pompidou Centre Rooftop Restaurant and Bar



Στο Pompidou Centre Rooftop Restaurant έγινε τα τελευταία χρόνια μια ανακαίνιση, από τους αρχιτέκτονες Dominique Jakob και Brendan MacFarlane όπου δημιούργησαν το trendy εστιατόριο Le George στον 6ο όροφο. Πιείτε ένα κοκτέιλ στον 150 θέσεων rooftop μπαρ και απολαύστε την απόλυτη θέα της όμορφης πόλη του Παρισιού.

6. Βερολίνο: Week12end



Κατευθυνθείτε στο κέντρο της γειτονιάς Mitte, σε ένα παλιό σοβιετικό πύργο, όπου θα βρείτε το Week12end, το κατάλληλο μέρος για πάρτι στο Βερολίνο! Από Πέμπτη έως Κυριακή κυριαρχούν ήχοι τέκνο μουσικής, μπύρες και μια πανοραμική θέα της πόλη από το δωδέκατο όροφο. Ενώ στον δέκατο πέμπτο όροφο, μπορείτε να χορέψετε στο rooftop μπαρ του κτηρίου και να χορέψετε κάτω από τα αστέρια.

7. Χονγκ Κόνγκ: Sevva



Το Χονγκ Κονγκ δεν έχει λίγα rooftop μπαρ, ένας πραγματικός λόκαλ όμως θα επισκεφτεί σίγουρα το Sevva. Το Sevva ανήκει και σχεδιάστηκε από την Bonnie Gokson. Ένα φουαγιέ από γυάλινους τοίχους οδηγεί σε μια θολωτή οροφή (γεμάτη από μεταξωτά λουλούδια) και έναν κήπο, ενώ όταν φτάνετε στην ταράτσα βρίσκετε μια θέα 360-μοιρών που σας μαγεύει!

8. Ρώμη: Boscolo Exedra Rome



Από το Hotel Palazzo Manfredi στο Hotel Splendide Royal, υπάρχουν πολλά ωραία rooftop μπαρ με μια τυπική ρωμαϊκή θέα, την πιο άψογη όμως την έχει το Boscolo Exedra Rome. Το Boscolo Exedra, μοιάζει με ένα παραμυθένιο κάστρο, ένα νεοκλασικό ξενοδοχείο του 19 αιώνα το οποίο στεγάζει μια μεγάλη βεράντα στον τελευταίο όροφο, με κομψά κρεβάτια σαλόνι και λευκές κουρτίνες. Εκεί θα βρείτε καλό φαγητό, aperitivo και prosecco, ενώ ταυτόχρονα θα μπορείτε να θαυμάσετε τη θέα στη εκκλησία της Santa Maria και τα ιαματικά λουτρά του Διοκλητιανού.

9. Κωνσταντινούπολη: Kat



Στην Κωνσταντινούπολη δεν υπάρχει κάτι πιο ρομαντικό, από το ηλιοβασίλεμα που ρίχνει μια μελί απόχρωση πάνω στα βυζαντινά και οθωμανικά τζαμιά και τον ποταμό Bosphourous. Δεν θα βρείτε καλύτερα θέα να δείτε από το Κat, που είναι το πρώτο rooftop μπαρ που χτίστηκε στην πόλη. Θα το βρείτε κρυμμένο σε ένα λαβύρινθο από δρόμους στο Cihangir, ακριβώς έξω από την πλατεία Taksim. Καθίστε για ένα δροσιστικό αλκοολούχο ποτό και απολαύσετε το δροσερό αεράκι και την όμορφη θέα.

10. Ντουμπάι: Melia



Με την ηλιοφάνεια και της υψηλές θερμοκρασίες που κυριαρχούν στο Ντουμπάι, μόνο σε ένα μέρος θα θέλατε να βρίσκεστε, σε μια πισίνα πίνοντας το κοκτέιλ σας. Επισκεφτείτε το Melia, ένα rooftop μπαρ που άνοιξε πρόσφατα στον τελευταίο όροφο της Estrellas. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ντουμπάι, με θέα πανύψηλους ουρανοξύστες. Φορέστε to πιο chic μαγιό σας, κατευθυνθείτε προς το μπαρ και διαλέξτε ένα ποτό ανάμεσα από ένα πλούσιο μενού.

http://blog.travelplanet24.com/2013/09/ta-10-kalutera-rooftop-ston-kosmo/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια