Από τα πιο όμορφα μέρη για διακοπές στην Μεσσηνία


Από τα πιο όμορφα μέρη για διακοπές στην Ελλάδα. Η Φοινικούντα (Φοινικούντας) της Μεσσηνίας με τις μαγευτικές ειδυλλιακές παραλίες

είναι ένα ξεχωριστό γραφικό ψαροχώρι, στη Νότια Πελοπόννησο, χτισμένο πάνω στην άμμο. Βρίσκεται ανάμεσα στην Μεθώνη και στην Κορώνη.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό τουριστικό θέρετρο, σε ένα μαγευτικό περιβάλλον με πράσινο και υπέροχες αμμουδερές παράλιες σε καθαρά γαλαζοπράσινα νερά, που συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα. Ιδανικός τόπος για χαλαρές διακοπές.

Στην οργανωμένη αμμουδιά της Φοινικούντας υπάρχουν καφετέριες, εστιατόρια και καταστήματα. Τριγύρω υπάρχουν πολλές παραλίες: Aνεμόμυλος, Mακρυνάμμος, Kουμπάρες, Λάμπες, Λούτσα, Kαντούνι, Mικρό και Mεγάλο Mαράθι
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φοινικούντα είναι ένας πολύ καλός προορισμός για πολιτιστικούς σκοπούς, καθώς και. Η τοπική θεατρική ομάδα πραγματοποιεί συχνά μερικά από τα πιο διάσημα θεατρικά έργα στο μικρό υπαίθριο θέατρο που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπάρχει επίσης μια μεγάλη έκθεση βιβλίου με μια ποικιλία από διεθνή βιβλία για να διαλέξετε.


Θέση και η ιστορία
Φοινικούντα είναι μία από τις πιο γραφικές μικρές πόλεις στη νότια Ελλάδα και βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της περιοχής της Μεσσηνίας, στην Πελοπόννησο. Το όνομά του, Φοινικούντα ή Φοινικούντα ή Φοινικούντα ή ακόμα και Φοινικούντας, πιθανότατα προήλθε από τον αρχαίο πολιτισμό της "Φοίνικες", της οποίας οι ανάγκες εξυπηρετούνταν από το μικρό λιμάνι της Φοινικούντας. Φοινικούντα είναι κυρίως γνωστή για τις χρυσές αμμουδιές που κάθε χρόνο βραβεύεται με την γαλάζια σημαία της Ευρώπης. Ανεμόμυλος και Lampes παραλίες είναι οι πιο δημοφιλείς.

Η ΠΟΛΗ
Η ίδια η πόλη έχει χτιστεί αμφιθεατρικά, ακριβώς στο σημείο όπου τελειώνει η παραλία, προσφέροντας μια καταπληκτική θέα προς τη θάλασσα Μεσογείου. Η παραλία είναι γεμάτη από παραδοσιακές ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκο ​​ψάρι από τους ντόπιους ψαράδες. Η περιοχή είναι επίσης μεγάλο αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον, με μια πληθώρα από μέρη για να επισκεφτείτε, όπως το κάστρο της Μεθώνης και το παλάτι του Νέστορα στην Πύλο.

STYLE
Φοινικούντα είναι κατά κύριο λόγο θεωρείται ένα ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις ζεστές και ηλιόλουστες ημέρες του καλοκαιριού. Την ίδια στιγμή, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει τη δυνατότητα να εξερευνήσουν διάφορα θαλάσσια σπορ, όπως ιστιοσανίδα και ιστιοπλοΐα. Παρά το γεγονός ότι ένας διάσημος τουριστικός προορισμός, Φοινικούντα έχει διατηρημένο φυσικό στιλ και πολλά σημεία είναι ακόμη ανεξερεύνητες ή μη εμπορευματοποιημένο και έτσι αυτό το καθιστά ιδανικό για ορεινή ποδηλασία ή πεζοπορία στην παρθένα μονοπάτια.

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΖΩΗ
Νυχτερινή ζωή της Φοινικούντας είναι επίσης πολύ γνωστή με πολλά τοπικά νυχτερινά κέντρα και μπαρ δίπλα στη θάλασσα, προσφέροντας όλα τα είδη ποτών, μπύρες και κοκτέιλ το καλοκαίρι.

Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε μεγάλη ποικιλία ταβερνών και εστιατορίων για το φαγητό του, ενώ στην περιοχή θα βρει πληθώρα ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων, αλλά και κάμπινγκ..





Η Φοινικούντα στο παρελθόν ήταν ορμητήριο πειρατών, γνωστή από την αρχαιότητα ως ο «Φοινικούς λιμήν». Βρίσκεται σε απόσταση 70 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα, στον δρόμο προς Μεσσήνη και Κορώνη






http://omorfataxidia.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια