Δάσος Στροφυλιάς και παραλία Καλογριάς









Η περιοχή της Κάτω Αχαϊας έχει ορισμένα χαρακτηριστικά όμορφα σημεία για επίσκεψη. Ένα από τα χαρακτηριστικότερα και πιο γνωστά, σχετικά κοντά στο αεροδρόμιο του Άραξου, είναι το οικοσύστημα του δάσους Στροφυλιάς καθώς και η παραλία της Καλογριάς που βρίσκεται δίπλα σ’αυτό. Το μέρος αξίζει να το επισκεφτεί κανείς για τη φυσική του ομορφιά, καθώς πρόκειται για ένα από τα λίγα δάση που βρίσκονται τόσο κοντά στη θάλασσα.


Στην ουσία πρόκειται για μία λωρίδα γλυκού νερού που δίνει ζωή στο δάσος, που παρεμβάλλεται ανάμεσα σ’αυτό και στη θάλασσα. Στη μία άκρη βρίσκονται τα Μαύρα Βουνά, τα οποία λόγω του ασβεστολιθικού πετρώματος φιλτράρουν το γλυκό νερό και η λίμνη Πρόκοπος, ενώ από την άλλη μεριά συναντά κανείς τη λιμνοθάλασσα Κοτύχι και το έλος Λάμια. Η πρόσβαση είναι απλή, από Πάτρα με κατεύθυνση προς Κυλλήνη, στρίβουμε με κατεύθυνση προς Άραξο και κατόπιν Στροφυλιά και παραλία Καλογριάς – η απόσταση είναι περίπου 45 χιλιόμετρα από το κέντρο της Πάτρας. Όσο για τις εικόνες, αποζημιώνουν τον επισκέπτη.





Αφού περάσουμε μέσα από το δάσος, συνεχίζουμε προς παραλία Καλογριάς. Ενδιάμεσα, ανάλογα και με την εποχή, βλέπουμε τη λίμνη της Στροφυλιάς. Φτάνοντας στην παραλία Καλογριάς, ένα κανάλι διοχετεύει το νερό στη θάλασσα.





Η παραλία είναι αμμώδης και αρκετά ρηχή – ό,τι πρέπει για παιδιά. Είναι οργανωμένη σε ένα κομμάτι της, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και ένα ξενοδοχείο αρκετά συμπαθητικό.





Αφού τελειώσετε τις βουτιές και παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα, μην ξεχάσετε να κάνετε το πέρασμά σας από το δάσος. Θα βρείτε πεύκα, κουκουναριές και βελανιδιές, ενώ στο δάσος φωλιάζουν αρκετά πουλιά.



Από την άλλη πλευρά των Μαύρων Βουνών βρίσκεται η παραλία Γιαννισκάρι. Είναι κάπως πιο απομονωμένη, για όσους επιθυμούν σχετική ησυχία. Για να την βρείτε, θα χρειαστεί να κάνετε με το αυτοκίνητο τον κύκλο γύρω από τα βουνά.


http://www.blogtravels.gr/2013/08/%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%AC%CF%82/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια