Ένα ξενοδοχείο μέσα στο έδαφος!Επιλέγοντας ξενοδοχείο για τις διακοπές, η πρώτη επιλογή δεν είναι σε καμία περίπτωση… κάτι σε υπόγειο! Επειδή, όμως, τα φαινόμενα απατούν πολλές φορές και κυρίως επειδή… στα υπόγεια είναι η θέα, το ξενοδοχείο «Bella Vista» στην Ιταλία αποτελεί ιδανική πρόσταση χειμώνα καλοκαίρι. Ο λόγος; Η θέση του αλλά και η πράσινη (καταπράσινη) αρχιτεκτονική του!


Το ξενοδοχείο είναι χτισμένο στην πλαγιά ενός λόφου, κοντά στην πόλη Trafoi, ενώ το μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται μέσα στο λόφο! Σχεδιάστηκε από τον Matteo Thun και επικεντρώνεται στην πράσινη ανάπτυξη αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος με κάθε τρόπο.

Η εντυπωσιακή δομή περιλαμβάνει 11 ξενώνες, η κατασκευή των οποίων είναι επηρεασμένη από την τοπική ιταλική κουλτούρα αλλά και την παράδοση της χώρας. Η ισχυρή σύνδεση του κτηρίου με τη φύση αποτελεί βασικό πλεονέκτημα, ενώ διάφορα τεχνητά στοιχεία αποτελούν το συνδετικό κρίκο μεταξύ φυσικού τοπίου και σύγχρονου αρχιτεκτονικού σχεδιασμού.

Τα βασικά υλικά κατασκευής είναι πέτρα, ξύλο και γυαλί, ενώ οι αρχιτέκτονες έδωσαν έμφαση στα μεγάλα ανοίγματα αλλά και στη λειτουργικότητα του εσωτερικού χώρου. Ήδη το ξενοδοχείο έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές που βρίσκουν στους χώρους του κάτι εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα.ΠΗΓΗ
http://trelatremenodiakopes.blogspot.gr/2013/01/blog-post_19.html

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...