Χαθείτε στους εξωτικούς παραδείσους του Ιονίου Πελάγους





Αν αναρωτιέστε πόσες ώρες πρέπει να ταξιδέψετε για να βρεθείτε στον απόλυτο παράδεισο, σας ενημερώνουμε ότι απέχει μόνο κάποια χιλιόμετρα μακριά…

Ο λόγος για τις εξωτικές παραλίες του Ιονίου, που ίσως αποτελούν και τα πιο πολύφωτογραφημένα σημεία σε ολόκληρη τη χώρα. Εμείς επιλέξαμε μόνο λίγες από τις ακτές των Επτανήσων και σας τις προτείνουμε.






Ζάκυνθος, Ναυάγιο





Τα ναυάγιο της Ζακύνθου κάνει συχνά το γύρο του κόσμου μέσα από καρτ- ποστάλ και φωτογραφίες. Χωμένο σε έναν γκρεμώδη σχηματισμό του βουνού με αμμώδη παραλία και γαλαζοπράσινα νερά, το σκουριασμένο σκαρί του πλοίου στη μέση σχεδόν του… πουθενά δημιουργεί μία αίσθηση μυστηρίου και απομόνωσης που μπορείτε να απολαύσετε μόνο εάν πάρετε καραβάκι για την εκδρομή σας από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου στη βόρειο πλευρά του νησιού.
Λευκάδα, Πόρτο Κατσίκι





Με πολλά βραβεία ως μία από τις κορυφαίες παραλίες της Ελλάδας αλλά και τις Μεσογείου το διάσημο Πόρτο Κατσίκι είναι απλώς κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε στη Λευκάδα! Δεν θέλετε να αποχωριστείτε τη λευκή αμμουδιά με την ψιλή άμμο, κάτω από ψηλά απόκρυμνα βράχια που σχεδόν γλύφουν το κύμα. Τα νερά, μία αρμονία χρωμάτων στους τόνους του γαλάζιου και του πράσινου.
Λευκάδα, Εγκρεμνοί





Ένας παράδεισος αμμουδιάς από χρυσή άμμο σας περιμένει στους Εγκρεμνούς της Λευκάδας. Η φύση δημιούργησε ένα εντυπωσιακό σκηνικό από λευκούς γκρεμνούς, ψηλά πεύκα και τυρκουάζ νερά που θα απολαύσετε μόνο εάν κατεβείτε 350 σκαλοπάτια! Παραμείνετε στην παραλία έως αργά το απόγευμα για να απολαύσετε τον ήλιο να χάνεται στο Ιόνιο Πέλαγος!
Κέρκυρα, παραλία Μυρτιδιώτισσας

Κάτω από την ομώνυμη μονή, θα κατηφορήσετε από απότομες πλαγιές για να απολαύσετε την άγρια ομορφιά της παραλίας της Μυρτιδιώτισσας. Αμμουδερή ειδυλλιακή παραλία , κάτω από λευκούς και γκρίζους βράχους που μπλέκονται ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση. Δεν αποκλείεται να συναντήσετε και γυμνιστές. Λιγοστές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι σε ένα ήρεμο περιβάλλον, χωρίς την βαβούρα άλλων πολυσύχναστων παραλιών.
Κέρκυρα, Σιδάρι «Κανάλι του Έρωτα»



Το Σιδάρι στη Βόρεια Κέρκυρα έχει αποκτήσει τη φήμη δημοφιλούς θερέτρου του Ιονίου, χάριν στο περίφημο «Canal d’ Amour» ή «Κανάλι του Ερώτα». Μία παραλία ιδιαίτερη με λευκά και αμμώδη σμιλεμένα βράχια σε περίεργους σχηματισμούς. Ανάμεσά τους υπάρχει ένα υπόγειο μονοπάτι, για περπάτημα και ξεκούραση. Στο βυθό , θαλάσσιες σπηλιές προσφέρονται προς εξερεύνηση από τους λάτρεις των καταδύσεων.
Κέρκυρα, Παλαιοκαστρίτσα



Οι έξι ακρογιαλιές της έχουν αναδείξει την γραφική Παλαιοκαστρίτσα σε μία από τις φημισμένες παραλίες στην κοσμοπολίτικη Κέρκυρα. Οι αμμώδεις κόλποι έχουν σχηματιστεί από απότομους βράχους, ενώ η πράσινη βλάστηση φτάνει μέχρι και τη θάλασσα σε αρκετά σημεία. Πριν κατεβείτε στην παραλία απολαύστε τη θέα από τους ψηλούς λόφους. Διάσημες είναι οι θαλάσσιες σπηλιές στην περιοχή αλλά και ο βυθός της Παλαιοκαστρίτσας που εξερευνούν οι αυτοδύτες.
Μύρτος, Κεφαλονιά



Χιλιοφωτογραφημένη, παγκοσμίως γνωστή και σύμβολο του νησιού, ο Μύρτος έχει την πιο εντυπωσιακή κάτοψη ακτής που θα συναντήσετε ποτέ. Με το αυτοκίνητο θέλετε 10 λεπτά για να κατηφορίσετε στην παραλία, αλλά μόλις φτάσετε θα πρέπει να ακυρώσετε οτιδήποτε έχετε κανονίσει για μετά καθώς η δύση του ήλιου θα σας βρει να κάνετε την ίδια διαδρομή ξανά και ξανά: Πετσέτα-θάλασσα-μπαρ-πετσέτα.
Βουτούμι, Αντιπαξοί



Μια φορά αρκεί να βουτήξεις στα νερά της και θα την βλέπεις για μήνες στον ύπνο σου. Η μαγική παραλία Βουτούμι, με την πεντακάθαρη ακτή της, το χοντρό ολόλευκο βότσαλο και την καταπράσινη αγκαλιά, θα σας συναρπάσει. Πολλοί θα προτιμήσετε τη σκιά από τα κυπαρίσσια που φτάνουν μέχρι κοντά στη θάλασσα.





news.gr

http://www.planetnews.gr/%CF%87%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%82/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια