Κούβα: το τουριστικό θέρετρο Βαραδέρο









Η διαδρομή από την Santa Clara για το Varadero διαρκεί περίπου 2,5 ώρες. Δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο για να δει ο ταξιδιώτης καθώς οι μικρότερες πόλεις από τις οποίες περάσαμε δεν έχουν κανένα τουριστικό ενδιαφέρον. Τα πάντα παρόμοια με αυτά που βλέπαμε και στις πόλεις που είχαμε ήδη επισκεφτεί. Φυσικά και οι εργατικές κατοικίες ήταν πανομοιότυπες.


Οι δύο διάσημες πόλεις της περιοχής του Matanzas όπως λέγεται η επαρχία που βρίσκεται το Varadero, είναι το Matanzas και η παραθαλάσσια Cardenas. Και καμία να μην επισκεφτείτε δεν χάνετε απολύτως τίποτα. Τα κτίρια είναι σε άθλια κατάσταση, μουσεία δεν υπάρχουν (ή δεν βρήκαμε) και γενικότερα οι πόλεις δεν θυμίζουν σε τίποτα τουριστικό προορισμό. Το Matanzas είναι γνωστό και ως “Athens of Cuba”, αλλά δεν νομίζω ότι ήταν πολύ εμπνευσμένη παρομοίωση.





Φτάσαμε λοιπό στο Varadero και πήραμε το δρόμο για ο ξενοδοχείο μας. Η χερσόνησος που βρίσκεται η πόλη έχει μία πύλη (σαν διόδια) στην οποία πληρώνουν όσοι θέλουν να μπουν και να βγουν από την περιοχή. Η χερσόνησος αυτή είναι μία στενή λωρίδα γης (η θάλασσα την βρέχει και από τις δύο πλευρές και δεν πρέπει να έχει πλάτος πάνω από 500 μέτρα) στην οποία βρίσκονται όλα τα πολυτελή ξενοδοχεία. Πραγματικά τα περισσότερα από αυτά ήταν εντυπωσιακά. Εμείς καταλύσαμε στο Blau Varadero το οποίο το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους αποφασίσουν να κάνουν το ταξίδι στην Κούβα.





Η συνέχεια της ημέρας μας βρήκε στην πισίνα και στη θάλασσα απολαμβάνοντας Κουβανικό ρούμι καθώς και τον πλούσιο μπουφέ του ξενοδοχείου.





Αυτό πάντως που θα μου μείνει αξέχαστο είναι τα βράδια του Varadero, όταν καθόμουνα σε μία ξαπλώστρα μπροστά στη θάλασσα, με μοναδικό φως το άσπρο των κυμάτων καπνίζοντας τα πούρα που είχα αγοράσει στο Trinidad και πίνοντας μαύρο ρούμι.





Λίγα λόγια για την πόλη (το χωριό) του Varadero. Στην κυριολεξία είναι ένα χωριουδάκι με πολλά μαγαζιά που πουλάνε σουβενίρ, πούρα, ρούμι καθώς και 3 μεγάλες υπαίθριες αγορές στις οποίες οι πωλητές έχουν στήσει την πραμάτεια τους, κυριως πίνακες ζωγραφικής, κρεμαστά, σκουλαρίκια, είδη λαϊκής τέχνης κτλ. Τα εστιατόρια ελάχιστα, εξάλλου όλοι οι τουρίστες τρώνε στα ξενοδοχεία καθότι έτσι πουλάνε οι τουριστικοί πράκτορες τα πακέτα. Ετσι το μοναδικό αξιοθέατο που βρήκα να φωτογραφίσω είναι ηεκκλησία της Santa Elvira.





Κλείνοντας την ανάρτηση για την πόλη του Varadero κάποιες φωτογραφίες παλιών αυτοκινήτων, από αυτά που κατά βάση κυκλοφορούν στην Κούβα και σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι παίζεις σε ταινία του 1960.







Από το Varadero ο τουρίστας μπορεί να κάνει πολλές ημερήσιες εκδρομές ή απλά να κάτσει στο ξενοδοχείο του και να απολαύσει τις εξαιρετικές υπηρεσίες και την θάλασσα της Καραϊβικής. Οι επιλογές που έχει θα παρουσιαστούν σε επόμενη ανάρτηση.


http://www.blogtravels.gr/2013/01/cuba-varadero/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια