Αγαθονήσι: To μυστικό νησί της Ελλάδας!




Κάπου ανάμεσα σε Σάμο και Πάτμο, υπάρχει ένα κομμάτι γης που επιβεβαιώνει την ύπαρξη μικρών επίγειων παραδείσων. Αυτό το χερσαίο τμήμα ονομάζεται Αγαθονήσι, έχει έκταση 14 τ. χλμ. και αποτελείται από τρεις οικισμούς: τον Άγιο Γεώργιο, το Mεγάλο Χωριό και το Μικρό Χωριό. Το νησί κατοικείται από 135 κατοίκους και είναι το βορειότερο του δωδεκανησιακού συμπλέγματος.



Για να βουτήξετε στα κρυστάλλινα νερά στις ακρογιαλιές:


Γαϊδουραύλακος, Καθολικό, Τσαγκάρι, Βαθύ Πηγάδι, Άγιος Γεώργιος, Σπηλιά, Πάλος, Πόρος και Χοχλιά. Στην πλειονότητά τους είναι προσεγγίσιμες με αυτοκίνητο, διαφορετικά μέσω βατών μονοπατιών, και το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το βότσαλο. Απλώστε την πετσέτα σας και βυθιστείτε στην εκκωφαντική σιωπή ενός τοπίου με φυσική ομορφιά.







Για birdwatching, καθώς έχει ενταχθεί στον κατάλογο των προστατευομένων περιοχών Natura 2000 και έχει χαρακτηριστεί πολύτιμη περιοχή-καταφύγιο σπάνιων πτηνών, όπως ο αιγαιόγλαρος.




Για τα ενδιαφέροντα πανηγύρια που λαμβάνουν χώρα στο νησί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο γίνεται στις 27 Ιουλίου στη γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα. Ο Δεκαπενταύγουστος εορτάζεται με κεράσματα παραδοσιακού άρτου ψημένου σε ξυλόφουρνο, γλυκών και ντόπιων κρεάτων, και στις 29 Αυγούστου του Αϊ-Γιάννη του Θερμαστή όλοι τρώνε σταφύλια, φραγκόσυκα και αχινούς.



Για να αράξετε στο απάνεμο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου και να περπατήσετε μέχρι τον αρχαιότερο οικισμό του νησιού, το Μεγάλο Χωριό, με αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα τον πέτρινο τοίχο γύρω από τα σπίτια, με τις μεγάλες πόρτες-εισόδους.





ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ


Με πλοίο (συμβατικό ή ταχύπλοο) από Πάτμο, Λέρο, Λειψούς, Κάλυμνο, Σάμο και Κω. Πληροφορίες: www.ferries-greece.com









travelstyle


http://www.planetnews.gr/%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%8D%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B9/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια