Coober Pedy: Η υπόγεια πόλη της Αυστραλίας![φωτο]





Τι είναι αυτό το μυστηριώδες μέρος; Αυτό είναι το Coober Pedy, μια μικρή πόλη στο βόρειο τμήμα της Νότιας Αυστραλίας.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια παράξενη πόλη, που αποτελείται από σήραγγες, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι ζουν στην παρανομία.

Το Coober Pedy έχει εξελιχθεί ως ένα από τα πιο ξεχωριστά μέρη στην Αυστραλία. Αν και ο πληθυσμός της πόλης είναι περισσότερο από 3.000, θα βρείτε σπάνια οποιοδήποτε πρόσωπο ή κατοικίες πάνω από το έδαφος.
Το Coober Pedy είναι μια πόλη των ορυχείων που βρίσκεται περίπου 850 χλμ. βόρεια της Αδελαΐδας, στην Αυστραλία. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών του καλοκαιριού, οι άνθρωποι εδώ προτιμούν να ζουν σε αυθεντικές υπόγειες κατοικίες, λαξευμένα μέσα σε σπηλιές.



Τα πάντα είναι υπόγεια: τα σπίτια με όλα τα είδη των εγκαταστάσεων, τα καταστήματα και τα ορυχεία, τα νεκροταφεία, χώροι για μπιλιάρδο, μπαρ, πισίνες, μουσεία και επίσης μια Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία. Το να ζεις στο υπόγειο μπορεί να ακούγεται λίγο τρομακτικό για εσάς, αλλά στην πραγματικότητα, τα σπίτια είναι πανέμορφα.



Το όνομα Coober Pedy δόθηκε από τους αυτόχθονες της «Kupa piti», που σημαίνει «τρύπα του λευκού ανθρώπου στη γη». Αυτές οι καταπληκτικές υπόγειες κατοικιές που ονομάζονται επίσης μονόξυλα . Τα σπίτια είναι σκαμμένα στην πλαγιά του λόφου, με μια είσοδο στο επίπεδο του δρόμου. Αυτά τα σπίτια έχουν ντουλάπες, κρεβατοκάμαρες, αποθηκευτικούς χώρους και φανταστική κουζίνα. Οι στενοί κατακόρυφοι άξονες εξυπηρετούν τον αερισμό και να διατηρεί τη θερμοκρασία και την υγρασία τέλεια.



Ένας άλλος λόγος που η Coober Pedy είναι διάσημη είναι ότι αυτή η πόλη παράγει το 70% των opal του κόσμου. Γι ‘αυτό και είναι γνωστή ως η «opal πρωτεύουσα του κόσμου». Η περίεργη υπόγεια πόλη Coober Pedy έχουν προσελκύσει τουρίστες από όλο τον κόσμο, καθώς και κινηματογραφιστές. Ταινίες όπως το Pitch Black, βασίλισσα της ερήμου, ο Κόκκινος Πλανήτης και το Opal Dream έχουν γυριστεί σε αυτή τη θέση…










ΠΗΓΗ: xsefoto.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια