Παραλία Μύρτος στην Ιεράπετρα


Παραλία Μύρτος

Η παραλία στον Μύρτο έχει άμμο ή βότσαλο ή και τα δύο ανάλογα με τη χρονιά. Ανάλογα με τον τελευταίο αέρα που έχει φυσήξει διαμορφώνεται διαφορετικά και η παραλία.



Η παραλία του Μύρτου είναι οργανωμένη. Θα βρεις ομπρέλες και ξαπλώστρες. Ακόμα και τα μαγαζιά μέσα στο μώλο, εκεί που περπατάει ο κόσμος, κατεβάζουν καρέκλες και ξαπλώστρες στην παραλία και σου φέρνουν τον καφέ σου να τον απολαύσεις αριστοκρατικά.

Η παραλία μέσα στο Μύρτος μαζεύει πολύ κόσμο. Όποιος δεν θέλει πολυκοσμία πηγαίνει στον Μαυροχάρακα. Αμμουδερή παραλία, μεγάλη. Μέσα έχει βότσαλο κι αλλού άμμο ή πέτρες προς τη μεριά του ποταμού. Αυτό εξαρτάται από τη χρονιά και από τον τελευταίο άνεμο πριν απ’ το καλοκαίρι. Μέσα η θάλασσα πιάνει εδώ τα 15 μέτρα βάθος.

Μια ώρα με το καραβάκι απ’ την Ιεράπετρα, πας απέναντι στο Γαϊδουρονήσι (και καλά, “Χρυσή”, αλλά κανένας Μυρτιανός δεν το λέει έτσι. Γαϊδουρονήσι το ξέρουν όλοι). Στο ταξίδι έχει ανοιχτά τα μάτια σου μήπως δεις κανένα δελφίνι. Το Γαϊδουρονήσι έχει ονειρεμένα τυρκουάζ νερά, ρηχά και άσπρη άμμο, κατάλοιπα από μικρά κοχύλια.

http://www.taxidia-prosfores.gr/paralia-myrtos/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια