6 tips για να επιλέξεις σωστά τον καλοκαιρινό προορισμό σου!




Καλοκαίρι! Κάποιοι τυχεροί ήδη απολαμβάνουν τα καταγάλανα νερά της Ελλάδας και κάποιοι άλλοι βουτούν από παραλία σε παραλία μέσω..διαδικτύου για να βρουν το μέρος που θα απολαύσουν τις καλοκαιρινές διακοπές.

Πώς όμως επιλέγουμε καλοκαιρινό προορισμό;

Κοντά ή μακριά

Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου αν θέλεις να ταξιδέψεις κοντά ή μακριά. Οι μακρινοί προορισμοί απαιτούν περισσότερα έξοδα και περισσότερες ώρες μέχρι να φτάσεις στο μέρος που θα σου εξασφαλίσει τις ιδανικές διακοπές. Οι κοντινοί αντίθετα μπορούν να σου προσφέρουν τον ιδανικό πίνακα ξεκούρασης με ευκολότερη πρόσβαση.

Νησί ή στεριά

Σε αυτή την απόφαση σίγουρα θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου το budget που διαθέτεις. Δεδομένου ότι τα ακτοπλοϊκά για τα περισσότερα νησιά είναι λίγο τσιμπημένα, ίσως προτιμήσεις ένα παραθαλάσσιο μέρος προσβάσιμο με το αυτοκίνητο. Η Ελλάδα έχει πολλά και ωραία μέρη που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα νησιά. Αυτοί οι προορισμοί τα τελευταία χρόνια προτιμούνται περισσότερο.

Άμμος ή βότσαλο

Κι αν σου φαίνεται αστείο αυτό το δίλημμα μάλλον δεν θα έχεις τύχει με παρέα που για κανένα λόγο δεν πατάει σε βότσαλο! Οι παραλίες θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις την περιοχή που θα μείνεις στις διακοπές σου.

Με το ταίρι ή με παρέα

Αλήθεια με ποιον θα πας διακοπές; Ανάλογα με την παρέα που έχεις αποφασίσει να περάσεις το καλοκαίρι (φρόντισε να είσαι σίγουρος για την απόφαση) θα κινηθείς και στις αντίστοιχες επιλογές συνδυάζοντας και τα παραπάνω. Αν ο ένας θέλει Μύκονο και ο άλλος Σαμοθράκη καλύτερα να διαλέξετε άλλη παρέα για αυτό το καλοκαίρι!

Ξενοδοχείο πολυτελείας, ωραίο ξενοδοχείο ή camping

Αν όλο το χειμώνα δουλεύεις για να πας διακοπές το καλοκαίρι σε ξενοδοχεία που κοστίζουν το βράδυ όσο ο βασικός μισθός, τότε μάλλον είσαι για τις υπόσκαφες πισίνες της Σαντορίνης!

Αν θέλεις ένα καθαρό άνετο δωμάτιο, που να μπαίνει καθαρός αέρας, να έχει θέα θάλασσα και ακόμα και πισίνα μπορείς να το βρεις με λίγο παραπάνω ψάξιμο και σε προσιτή τιμή! Φρόντισε όμως να έχεις τσεκάρει τις κριτικές στο ίντερνετ από προηγούμενους επισκέπτες. Μπορεί να σε γλιτώσουν από τη λάθος επιλογή.

Camping! Ο ορισμός των οικονομικών διακοπών! Αρκεί να είναι προσεγμένο, καθαρό και να έχει χώρο για τη σκηνή σου κάτω από ψηλά σκιώδη δέντρα! Αν ωστόσο, θέλεις το μπάνιο σου, το κλιματιστικό σου και τη σειρά σου, επίμεινε στην επιλογή του άνετου δωματίου!

Booking, Trivago, Tripadvisor, Google
Παλιά βρίσκαμε τα ξενοδοχεία από τους τουριστικούς οδηγούς. Σήμερα με ένα κλικ σου εμφανίζονται όλα με φωτογραφίες, τιμές και σχόλια επισκεπτών. Για να κάνετε την αναζήτησή σας ακόμη πιο ψαγμένη, αναζητήστε στο Google ιστότοπους που αφορούν μόνο το μέρος που σας ενδιαφέρει. Εκεί μπορεί να βρεις ακόμη περισσότερα ξενοδοχεία. Μην ξεχνάς να τηλεφωνείς σε κάθε ξενοδοχείο που σου αρέσει για να επιβεβαιώσεις τις πληροφορίες (διαθεσιμότητα και παροχές) που δίνονται μέσω ίντερνετ!



Μαργαρίτα Μαχαίρα

Margarita.Machaira@oloigiaolous.gr

http://oloigiaolous.gr/site/6-tips-gia-na-epilexis-sosta-ton-kalokerino-proorismo-sou/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια