Grand Canyon Skywalk



Η αίσθηση του να περπατάς στο κενό, και μάλιστα κοντά στον ουρανό.Φυσικά και έβαλε το χέρι του ο άνθρωπος! Τι έτσι θα το άφηνε? Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό όπως αρμόζει στο μεγαλείο της φύσης. Ένα αρχιτεκτονικό θαύμα. Η κατασκευή του Skywalk στο Grand Canyon,ολοκληρώθηκε το 2007 μετά από τρία χρόνια εντατικής δουλειάς και πρωτοποριακής μηχανικής κοστίζοντας συνολικά περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια.



Αν πας εκεί μπορείς να περπατήσεις πάνω σε ένα γυαλί πάχους 4 ιντσών που επεκτείνεται 22 μέτρα περίπου και να έχεις από κάτω σου ένα κενό ύψους 1200 μέτρων. Παρ όλου που οι κατασκευαστές λένε πως μπορεί να αντέξει πάνω από 500 άτομα επάνω, δεν επιτρέπεται να είναι επάνω της πάνω από 120 άνθρωποι.

Το Skywalk βρίσκεται στο Gran Canyon στην πολιτεία Αριζόνα των ΗΠΑ. Μπορείτε να φανταστείτε την θέα από εκεί..? είναι εκπληκτική, το λιγότερο, άσε τις φωτογραφίες και το βίντεο να μιλήσουν από μόνα τους. Άλλωστε το γνωστό ‘’Μια Εικόνα 1.000 λέξεις’’, για τους συγγραφείς ειπώθηκε.

Η εντυπωσιακή αυτή γέφυρα, ανήκει και διαχειρίζεται από τους Ινδιάνους Hualapai. Δείτε το βίντεο και τις εικόνες να απολαύσετε θέαμα. Ακόμη προτείνω να βάλετε στην λίστα των θέλω σας, μια επίσκεψη στο Grand Canyon Skywalk. Δείτε και μόνοι σας, θεωρώ πως το αξίζει.


Grand Canyon Skywalk

Grand Canyon

“Just like an eagle can fly into the Grand Canyon, my vision was for the visitors to walk the path of the eagle, and become surrounded by the Grand Canyon…My dream was to find a balance between form, function and nature.” –David Jin, Hualapai Tribe

Η τεράστια αυτή χαράδρα στην Αριζόνα των Η.Π.Α. είναι η μεγαλύτερη του κόσμου. Σε ορισμένα σημεία το βάθος της φτάνει τα 2000 μέτρα ενώ το μεγαλύτερο πλάτος της δεν ξεπερνά τα 30 χιλιόμετρα. Τη διασχίζει ο ποταμός Κολοράντο, που ξεκινά από τα Βραχώδη όρη και χύνεται στον Κόλπο του Μεξικού.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ.

Το Grand Canyon αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά θαύματα και διδάσκει πολλά στους επιστήμονες για την ιστορία του κόσμου. Έτσι, το 1919 ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός των Η.Π.Α. και το 1979 Τόπος Παγκόσμιας Κληρονομιάς, εξαιτίας της επιστημονικής του σημασίας.

Η χαράδρα είναι τόσο βαθιά ώστε στο εσωτερικό της παρουσιάζονται διαφορετικοί τύποι κλίματος. Το χειμώνα τα υψηλότερα σημεία καλύπτονται από χιόνι. Το Νορθ Ριμ είναι η ψυχρότερη περιοχή. Εδώ το χιόνι φτάνει, κατά μέσο όρο, στα 3 μέτρα ύψος. Κι όμως, στο βάθος της χαράδρας ο ποταμός διασχίζει ένα τοπίο ζεστό και ερημικό.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ

Τα τοιχώματα του Grand Canyon μας ταξιδεύουν εκατομμύρια χρόνια πίσω στον γραμμικό χρόνο. Τα βράχια στο βάθος της χαράδρας έχουν ηλικία 4000 εκατομμυρίων ετών. Εκείνη τη εποχή αποτελούσαν τον πυθμένα ενός πανάρχαιου ωκεανού. Στη συνέχεια, και σε διάστημα εκατοντάδων εκατομμυρίων ετών, τοποθετήθηκαν επάνω τους στρώματα βράχων ψαμμίτη, αργιλικού σχιστόλιθου και ασβεστόλιθοι με διαφορετικούς χρωματισμούς.
Πριν από 80 εκατομμύρια χρόνια – αμέσως μετά την εποχή των δεινοσαύρων – δυο ποταμοί που διέσχιζαν τον πυθμένα, παρέσυραν τους βράχους και άνοιξαν μια χαράδρα. Στη συνέχεια οι ποταμοί ενώθηκαν, σχημάτισαν τον Κολοράντο και τα νερά απέκτησαν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη για να παρασέρνουν τα αμμώδη χαλίκια και να βαθαίνουν τη χαράδρα.

ΟΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Οι πρώτοι άνθρωποι που αντίκρισαν τοGrand Canyon ήσαν οι γηγενείς Αμερικανοί, που έφτασαν εδώ πριν από 11000 χρόνια. Σήμερα, μια μικρή ζώνη της χαράδρας αποτελεί τον καταυλισμό των ολιγάριθμωνΙνδιάνων Hualapai. Πρόκειται για κτηνοτρόφους και αγρότες που ζούσαν στις όχθες του Κολοράντο εδώ κι εκατοντάδες χρόνια.




































http://www.terrapapers.com/?p=16377

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια