Ντουμπάι: Έρχεται το υποθαλάσσιο ξενοδοχείο




Με τα μεγαλοπρεπή οικοδομήματα και το χορό εκατομμύριων που εκτυλίσσεται στο εσωτερικό του, το Ντουμπάϊ θα μπορούσε να πει κάποιος με σιγουριά ότι δεν στερείται τουριστικών υποδομών. Το κράτος όμως των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αναμένεται σύντομα να δεχθεί ακόμα μία προσθήκη πολυτελών κατοικιών και πιο συγκεκριμένα του μεγαλύτερου υποθαλάσσιου ξενοδοχείου στο κόσμο. Ο λόγος για το Water Discus Hotel, το οποίο θα παρέχει στους επισκέπτες του μία μοναδική αίσθηση ευζωίας...υποθαλάσσια!

Πνευματικό τέκνο της πολωνικής εταιρίας Deep Ocean Technology και υποστηριζόμενο από την ελβετική BIG InvestConsultAG, το ξενοδοχείο αυτό θα φέρνει περισσότερο σε...διαστημόπλοιο παρά σε πολυτελές τουριστικό κατάλυμα.



Απαρτίζεται από δύο κτίσματα σε σχήμα δίσκου, τα οποία ενώνει ένας μακρύς στενός άξωνας στο εσωτερικό του οποίου υπάρχουν σκάλες και ασανσέρ. Πέντε κολώνες θα χωρίζουν τα δύο κτίσματα, ένα εκ των οποίων θα κατασκευασθεί και θα βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.




21 δωμάτια θα είναι η χωρητικότητα του ξενοδοχείου-ενυδρείου, το οποίο σχεδιάστηκε ώστε «να φέρει τον επισκέπτη σε όσο πιο κοντά γίνεται στην μαγεία του υποθαλάσσιου κόσμου». Τους επίδοξους επισκέπτες του ξενοδοχείου αναμένεται να εντυπωσιάσει θετικά η λειτουργία κέντρο καταδύσεων και υποθαλάσσιου μπαρ μέσα στις παρεχόμενες υπηρεσίες.




Το πιο ενδιαφέρον όμως και εκπληκτικό συνάμα χαρακτηριστικό του ξενοδοχείου, σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, είναι ότι η σπονδυλωτή σχεδίασή του επιτρέπει την «μετακόμισή» του σε περιπτώσεις ιδιαίτερων περιβαλλοντικών ή οικονομικών συνθηκών.




Τα επιθαλάσσια επιμέρους στελέχη του τυγχάνουν ευκαμψίας και μπορούν να αποκοπούν από το κεντρικό κτίριο, αναδιπλούμενα στην συνέχεια σε σωστικές λέμβους, εάν το ξενοδοχείο χτυπηθεί από φυσική καταστροφή. Το Water Discus Hotel δεν κατέχει την πρωτιά στην ανοικοδόμηση υποθαλάσσιων κατοικιών, μιας και ανάλογες κατασκευές υπάρχουν εδώ και καιρό σε Φλόριντα(ΗΠΑ) και Μαλβίδες, δίχως ωστόσο αυτές να το ξεπερνούν σε ότι αφορά την καινοτομία που το χαρακτηρίζει.

Ο Μπογκτάν Γκουτκόφσκι, πρόεδρος της κατασκευαστικής BIG, δήλωσε σχετικά: «Το Water Discus Hotel καινοτομεί ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην ανάπτυξη του ξενοδοχειακού και τουριστικού κλάδου και δίνοντας έμφαση στην προστασία και ανάδειξη του υποθαλάσσιου πλούτου των παραθαλάσσιων περιοχών του Ντουμπάϊ, σε συνεργασία με το Κέντρο για την Προστασία του Υποθαλάσσιου Κόσμου και την κυβέρνηση των ΗΑΕ».

.Στέλιος Παπαναστασίου
http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24077:ntoympai-erxetai-to-ypothalassio-ksenodoxeio&catid=67:travel&Itemid=103

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια