Ένα «Δέντρο-ξενοδοχείο» βγαλμένο από παραμύθι!





Πόσο κοντά στα αστέρια μπορείς να βρεθείς, απολαμβάνοντας την ίδια στιγμή υπηρεσίες πολλών αστέρων; Το «Δεντρο-ξενοδοχείο» σε ένα παρθένο δάσος στη βόρεια Σουηδία, χαρίζει ακριβώς αυτή την παραμυθένια εμπειρία. Το «Treehotel» είναι
ίσως το μεγαλύτερο ξενοδοχείο, που έχει στερεωθεί κυριολεκτικά πάνω σε δέντρα, στην καρδιά του δάσους της Lule, στην περιοχή του Harads, χαρίζοντας εκπληκτική θέα στην ομώνυμη κοιλάδα και τον ποταμό. Μια ομάδα κορυφαίων αρχιτεκτόνων της Σκανδιναβίας, ανέλαβε να δημιουργήσει να μοναδικά σχεδιασμένα «treerooms».
Τα δωμάτια βρίσκονται 4 έως 6 μέτρα πάνω από το έδαφος, όλα με υπέροχη θέα στον ποταμό Lule. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της περιοχής του Harads είναι το πανέμορφο περιβάλλον. Η ιδέα πίσω από το Treehotel είναι να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, σε ένα μέρος που η φύση, η ηρεμία και η αρμονία, κυριαρχούν, διώχνοντας κάθε άγχος της σύγχρονης ζωής. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν, να ανανεωθούν και να γεμίζουν ενέργεια.
Με γνώμονα τις αυθεντικές οικολογικές αξίες, το ξενοδοχείο επιβαρύνει ελάχιστα το περιβάλλον, αφού χρησιμοποιεί βιώσιμες πηγές ενέργειας. Η διαμονή στα «Δεντρο-δωμάτια» Κάθε δέντρο-δωμάτιο είναι μοναδικό και συνδυάζει το μοντέρνο στοιχείο με την ησυχία του δάσους, δημιουργώντας την αίσθηση της χαλαρής πολυτέλειας.

Η Καμπίνα
Η τοποθεσία αυτού του treeroom βασίστηκε στην ιδέα της δημιουργίας μιας πλατφόρμας, που τοποθετήθηκε ψηλά σε μια απότομη πλαγιά ενός λόφου με θέα στον ποταμό Lule και την κοιλάδα. Οι επισκέπτες φτάνουν στην καλύβα μέσω μιας οριζόντιας γέφυρας, που στήθηκε ανάμεσα στα δέντρα. Στο μπροστινό μέρος της γέφυρας υπάρχει ένα μεγάλο ξύλινο κατάστρωμα. Η καμπίνα κρέμεται ελαφρώς κάτω από το κατάστρωμα, αφενός για να μην είναι πολύ διακριτή και αφετέρου για να ξεχωρίζει. Μοιάζει με κάψουλα, είναι 24 τ.μ. και μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα, με ένα διπλό κρεβάτι, μπάνιο και βεράντα.

Η Mirrorcube To Mirrorcube είναι ένα συναρπαστικό καταφύγιο, κρυμμένο ανάμεσα στα δέντρα και καμουφλαρισμένη με καθρέφτες στους τοίχους, που αντανακλούν το γύρω περιβάλλον. Οι διαστάσεις της είναι 4x4x4 μέτρα. Η βάση αποτελείται από ένα πλαίσιο αλουμινίου γύρω από τον κορμό του δέντρου και οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με ανακλαστικό γυαλί. Ένα ειδικό υπέρυθρο φιλμ, που δεν είναι ορατό στον άνθρωπο, παρά μόνο στα πουλιά, τα εμποδίζει από το να πετούν κοντά τους τοίχους-τζάμια, προστατεύοντας τα από ατυχήματα. Το εσωτερικό είναι κατασκευασμένο από κοντραπλακέ και επιφάνειες σημύδας. Τα έξι παράθυρα προσφέρουν εκπληκτική πανοραμική θέα. Η Mirrorcube προσφέρει διαμονή για δύο άτομα με ένα διπλό κρεβάτι, μπάνιο, σαλόνι, και βεράντα στον τελευταίο όροφο.

Η Φωλιά του Πουλιού
Η Φωλιά του Πουλιού είναι χτισμένη με αντιθέσεις στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της. Εξωτερικά, το treeroom δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια γιγάντια φωλιά πουλιού. Είναι με τέτοιο τρόπο καμουφλαρισμένη, ώστε να μπορεί να «εξαφανιστεί» γρήγορα και να γίνει μέρος του περιβάλλοντος. Το εσωτερικό, από την άλλη πλευρά, είναι μοναδικό. Ένα ευρύχωρο περιβάλλον όπου μια οικογένεια με δύο παιδιά μπορεί άνετα να απολαύσει τη διαμονή. Οι τοίχοι είναι επιστρωμένοι με ξύλινα πλαίσια και τα παράθυρα σχεδόν εξαφανίζονται αφού κρύβονται από τα κλαδιά. Το δωμάτιο διαθέτει χωριστές κρεβατοκάμαρες, μπάνιο και καθιστικό.

The Blue Cone
O «Μπλε Κώνος» βασίζεται στην απλότητα και την προσβασιμότητα, τόσο από την άποψη των υλικών, όσο και του σχεδιασμού. Το δωμάτιο αποτελείται από ένα παραδοσιακό ξύλινο σκελετό με τρεις βάσεις στο έδαφος, για να δώσει την αίσθηση της ελαφρότητας αλλά και της σταθερότητας. Η πρόσβαση στο δωμάτιο είναι εύκολη, μέσω μιας γέφυρας από το κοντινό βουνό. Η γέφυρα είναι κατάλληλη για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η treeroom είναι 22μ ² και διαθέτει τέσσερα κρεβάτια, ξεχωριστό πατάρι ύπνου, μπάνιο και καθιστικό.

Το UFO


Παρόλο που η Φωλιά του Πουλιού, είναι ένα δωμάτιο σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον, η ιδέα της δημιουργίας ενός εντελώς διαφορετικού δωματίου κέντρισε τους σχεδιαστές. Βεβαίως δεν θα μπορούσαν παρά να το ονομάσουν UFO! Το δωμάτιο δημιουργήθηκε από ένα ανθεκτικό συνθετικό υλικό. Το εσωτερικό δίνει στο δωμάτιο μια μοντέρνα και άνετη αίσθηση σε δύο ορόφους. Το UFO έχει κατασκευαστεί για τέσσερα άτομα, δύο ενήλικες και δύο παιδιά, με ξεχωριστά υπνοδωμάτια, μπάνιο και καθιστικό.

http://grizosgatos.blogspot.gr/2013/01/blog-post_9515.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια