Τα «σπίτια των βράχων» της Βρετανίας







Η τεράστια έκταση ψαμμίτη ακριβώς δυτικά του Kinver, στα σύνορα μεταξύ Worcestershire και Staffordshire,

στην Αγγλία, διακόπτεται από πολλές σπηλιές που λειτουργούσαν ως κατοικίες μέχρι τη δεκαετία του 1960. Αυτό το πέτρωμα είναι πολύ μαλακό και εύκολο στο να σκαφτούν φυσικά σπήλαια τα οποία μπορούν να διαμορφωθούν σε ενδιαιτήματα.


Τα σπίτια
είναι διατεταγμένα σε δύο τμήματα γύρω από έναν βράχο που ονομάζεται Holy Austin. Τα περισσότερα έχουν μόνο δύο δωμάτια και μια αποθήκη στο πίσω μέρος. Κάθε δωμάτιο είχε ένα τζάκι μέσα στον βράχο, ενώ τα σπίτια είχαν ηλεκτρική ενέργεια, αέριο και νερό.

Κανείς δεν ξέρει ακριβώς πότε δημιουργήθηκαν τα πρώτα σπίτια στα βράχια αλλά με βάση τις ηλικίες παρόμοιων κοίλων χώρων στη γειτονική επαρχία Shropshire, πιστεύεται ότι κατασκευάστηκαν από το 700 μ.Χ.

Μετά την κατάκτηση της Νορμανδίας από την Αγγλία τον 11ο αιώνα, το Kinver άρχισε να μεγαλώνει ως πόλη λόγω της παρουσίας πολλών γεωργικών εκτάσεων
στην περιοχή και λόγω της θέσης του στην κύρια διαδρομή από το Μπρίστολ προς το Τσέστερ, η οποία αύξησε σημαντικά τη σημασία του στην περιοχή. Είναι πιθανό οι πρώτοι μόνιμοι κάτοικοι των Rock Houses να ήταν απόγονοι όσων εργάζονταν στα τοπικά λατομεία ψαμμίτη.

Οι τελευταίες οικογένειες που ζούσαν στα σπίτια μετακινήθηκαν στη δεκαετία του 1960, ενώ το 1990 η περιοχή αγοράστηκε από εταιρεία που ανακατασκεύασε στην αρχική τους μορφή κάποια σπίτια και πλέον λειτουργούν ως αξιοθέατο.

 

 






perierga.gr

Το διαβάσαμε από το: Τα «σπίτια των βράχων» της Βρετανίας http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/10/blog-post_1529.html#ixzz4x5iAApOR



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια