Γνωρίστε το Σπήλαιο των Ελεφάντων: Εντυπωσιακής ομορφιάς σπήλαιο στα Χανιά







Στο Ακρωτήριο Δρέπανο του Δήμου Αποκορώνου (κάτω από το Κόκκινο Χωριό, έξω από τον κόλπο της Σούδας, βρίσκεται το υποθαλάσσιο σπήλαιο των Ελεφάντων

Το σπήλαιο ανακαλύφθηκε μόλις το 1999 από ένα ψαροτουφεκά. Αμέσως, η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας, οργάνωσε την πρώτη αποστολή εξερεύνησης του σπηλαίου στις 31 Μαρτίου 2000. Τα ευρήματα ήταν φανταστικά, καθώς εκτός από την εκπληκτική ομορφιά του σπηλαίου, βρέθηκαν σε αυτό οστά ελεφάντων.



Σύμφωνα με το cretanbeaches.gr, όλη η οροφή της σπηλιάς είναι γεμάτη από σταλακτίτες κοκκινωπού χρώματος, το οποίο οφείλεται στην περιεκτικότητα αλουμινίου και σιδήρου στα πετρώματα του σπηλαίου. Μέσα στο νερό υπάρχουν και πολλοί σταλαγμίτες, γεγονός που δηλώνει πως κάποτε το δάπεδο του σπηλαίου δεν καλυπτόταν από νερό. Άλλωστε και η μελέτη των ιζημάτων (βιολογικών, κλαστικών και χημικών) καταδεικνύει με βεβαιότητα ότι το σπήλαιο σε παλαιότερες εποχές ήταν στεγνό. Επίσης και ο αέρας που βρίσκεται μέσα στην σπηλιά είναι αναπνεύσιμος.



Στο σπήλαιο πραγματοποιούνται καταδύσεις μέσω καταδυτικών κέντρων και η εμπειρία μένει αξέχαστη. Όταν μπαίνει κανείς στο σπήλαιο υπάρχει ένα τούνελ περίπου 40 μέτρων και στη συνέχεια το υπόλοιπο τμήμα έχει μήκος 125 μέτρα και μέσο πλάτος τα 25 μέτρα το οποίο αποτελεί και την κύρια αίθουσα του σπηλαίου, η οποία έχει εν μέρει κατακλυστεί από ύδατα.









zarpanews.gr

http://www.zarpanews.gr/%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%81%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%80%ce%ae%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%bf-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%86%ce%ac%ce%bd%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%bd%cf%84/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια