Πώς θα είναι τα ξενοδοχεία στο μέλλον; Δείτε τα πρώτα 23...





Τα πιο καινοτόμα πρότζεκτ στον χώρο των ξενοδοχείων, τα οποία, αν υλοποιηθούν, αναμένεται...
να αλλάξουν την εικόνα που έχουν οι άνθρωποι γι αυτά, ξεχώρισε η βρετανική εφημερίδα telegraph.

Οι προτάσεις για τα πρότζεκτ αυτά, όσο εξωπραγματικά κι αν φαντάζουν για τα δεδομένα της σύγχρονης ξενοδοχίας, είναι πραγματικές και ήδη εξετάζεται η υλοποίησή τους σε περιοχές από όλο τον κόσμο.







Kerzmarska Hut
Το τσεχικό αρχιτεκτονικό γραφείο Atelier 8000 έχει προτείνει την ανάπτυξη ενός προσεκτικά ισορροπημένου σλοβακικού ορεινού καταλύματος που ονομάζεται Kerzmarska Hut. Είναι μία από τις πολυάριθμες προτάσεις του γραφείου που ξεφεύγει πολύ από τις παραδοσιακές κατασκευές ξενοδοχείων.


Krystall
Στο Tromso της βόρειας Νορβηγίας, το Krystall θα αποτελεί ένα ξενοδοχείο με γυάλινη οροφή, το οποίο θα επιπλέει ανάμεσα σε δύο φιόρδ. Πρόκειται να ανοίξει μέσα στο 2016.

Lofoten Opera Hotel
Η αρχιτεκτονική εταιρία Snohetta που έχει βάση στο Όσλο, δημοσίευσε τα σχέδιά της για το νέο Lofoten Opera Hotel, το οποίο θα κτιστεί στην ομώνυμη περιοχή της Νορβηγίας. Η περιελιγμένη δομή του έχει θέα μία από τις καλύτερες που προσφέρει η χώρα. Οι εργασίες κατσκευής του αναμένεται να ξεκινήσουν το 2015.

Προηγμένης κατασκευής ξενοδοχείο
Ο αρχιτεκτονας Margo Krasojevic αποκάλυψε τα σχέδια του τελευταίου πρότζεκτ που έχει αναλάβει, ένα εξαιρετικά προηγμένης κατασκευής ξενοδοχεία που μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας δίπλα σε ένα ιδιωτικό τζετ αμέσως μετά την προσγείωσή του.

Aerotel
Το ξενοδοχείο Aerotel, το οποίο σχεδίασε ο Alexander Asadov, προορίζεται να κατασκευαστεί επάνω από ωκεανούς και λίμνες, αλλά σε μεγάλο βαθμό επιπλέει στην επιφάνεια του νερού προκειμένου να προστατεύεται το υδάτινο περιβάλλον. Η δομή του θυμίζει ιστό αράχνης και δίνει τη δυνατότητα στο ξενοδοχείο να στηρίζει δρόμους, αεροδιαδρόμους και κρεμαστούς κήπους. Επί του παρόντος παραμένει ένα κόνσεπτ.

Ξενοδοχείο Songjiang
Το ξενοδοχείο-σπήλαιο κόστισε 345 εκατ. λίρες και αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται στην επιφάνεια ενός εγκαταλελειμμένου ορυχείου. Βρίσκεται κοντά στη Σαγκάη και θα περιλαμβάνει υποβρύχιους δημόσιους χώρους, ένα συγκρότημα αναψυχής και ένα μεγάλο θαλάσσιο πάρκο. Θα ανοίξει εντός του τρέχοντος έτους.

The Heart hotel
Σχεδιάστηκε από την Arina Agieieva και τον Dmitry Zhuikov και προτάθηκε για την κατασκευή ενός ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη. Το πρότζεκτ στοχεύει να φέρει πιο κοντά τους κατοίκους της περιοχής με τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, ενσωματώνοντας το ξενοδοχείο στην αστική ζωή.

Unbalance Hotel
Είναι γνωστό ως Frame Hotel, για προφανείς λόγους. Σχεδιάστηκε από την ισπανική Ooiio και προτάθηκε για κατασκευή του επάνω σε έναν λόφο κοντά στη Λίμα στο Περού. Οι σχεδιαστές σκέφθηκαν οτι ένα παραδοσιακό κτίριο θα λειτουργούσε ως οπτικό εμπόδιο που θα έκοβε τη θέα προς τον Ειρηνικό Ωκεανό. Η υλοποίηση του πρότζεκτ αναμένει το πράσινο φως της πόλης.

MORPHotel
Σχεδιάστηκε από την ιταλική Gianluca Santosuosso και η ιδέα συνελήφη από την ιδέα της σπονδυλικής στήλης των θηλαστικών. Το ξενοδοχείο αυτό θα είναι σε θέση να προσαρμόζει το σχέδιό του στις καιρικές συνθήκες που επικραοτύν και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να επιπλέει στις θάλασσες όλου του κόσμου σαν κρουαζιερόπλοιο. Στο παρόν στάδιο παραμένει ως πρότζεκτ.

MahaNakhon
Η κατασκευή του ξενοδοχείου αυτού, που θυμίζει τζένγκα, θα περιλαμβάνει 194 μονάδες κατοικιών της Ritz-Carlton αλλά και εμπορικούς χώρους και άλλες ανέσεις. Η κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015.

Manned Cloud hotel
Η πρόταση αυτή της Jean-Marie Massuad, αναπαριστά ένα αεροσκάφος που θυμίζει φάλαινα και είναι προορισμό να υπερίπταται επάνω από ευαίσθητα οικοσυστήματα, επιτρέποντας στους τουρίστες να απολαμβάνουν εικόνες από ψηλά χωρίς να προκαλούν προβλήματα στο περιβάλλον. Θα μπορούσε να φιλοξενήσει 40 επιβάτες και 15 άτομα πληρώματος.

Aurora Bubbles hotel
Το ξενοδοχείο-κάψουλα είναι πραγματικότητα και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο στη Φινλανδία. Βρίσκεται μέσα στην έκταση του Nellim Wilderness Hotel και έχει θέρμανση. Διαθέτει διπλό κρεβάτι, τουαλέτα και γυάλινη οροφή που διευκολύνει τη θέα στο βόρειο σέλας.

Hotel Crescent
Το ξενοδοχείο στο Μπακου έχει προγραμματιστεί να εγκαινιαστεί το 2015. Είναι ένας κυκλικός ουρανοξύστης 33 ορόφων που εμπλουτίζει την πόλη του Αζερμπαϊτζάν με άλλο ένα ξεχωριστό κτίριο.

Full Moon Hotel
Το ξενοδοχείο έχει προταθεί ως συμπληρωματική κατασκευή και έχει διαμορφωθεί από την εταιρία που σχεδίασε και το προηγούμενο, Hotel Crescent, την κορεατική Heerim Architects.

Amphibious 1000
Σχεδιάστηκε από την Giancarlo Zema Design Group και η δομή του ενσωματώνει δύο πτέρυγες που εκτείνονται σε ένα χιλιόμετρο η καθεμία. Σε αυτές στεγάζονται 80 σουίτες που επιπλέουν στο νερό και έχουν γυάλινο πάτωμα προσφέροντας θέα στον τεχνητό ύφαλο μέσα στη θάλασσα. Το πρότζεκτ έχει προταθεί για να κατασκευαστεί στο Ντουμπάι αλλά δεν έχει εγκριθεί ακόμη.

Amphibious 1000
Μία από τις σουίτες του Amphibious 1000.

The Graft Tower
Σχεδιάστηκε από τους Tyler Wallace, Sizhe Chen και Diego Taccioli. Αναπαριστά έναν ζωντανό οργανισμό που παρέχει νερό, τροφή και ενέργεια στην γειτονιά του. Η δομή του θα επεκτεινόταν σταδιακά με οργανικές ίνες γύρω από τον βασικό σκελετό του από μονάδες στέγασης που θα αναπτύσσονται με τον καιρό. Το πρότζεκτ παραμένει κόνσεπτ.

Sheraton Huzhou
Ένα ξενοδοχείο που θυμίζει πέταλο αλόγου και ενσωματώνεται στην Taihu Lake ανάμεσα στις πόλεις Nanjing και Σαγκάη. Διαθέτει 27 ορόφους και σχεδιάστηκε από τον κινέζο αρχιτέκτονα Ma Yansong. Το ξενοδοχείο άνοιξε τον Οκτώβριο.

Water Discus
Σχεδιάστηκε από την εταιρία Deep Ocean Technology με σκοπό να αναπτυχθεί στο Ντουμπάι. Διαθέτει 21 σουίτες οι οποίες θα στεγάζονται σε δύο βασικούς δίσκους - ο ένας εκ των οποίων θα βρίσκεται ακριβώς επάνω από τη θάλασσα και ο άλλος μέσα σ' αυτήν. Δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία ολοκλήρωσής του.

Jewel
Εντός του τρέχοντος έτους θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του ξενοδοχείου, στην Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας. Περιλαμβάνει πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και εστιατόρια, καφετέριες, σπα και άλλες εγκαταστάσεις αναψυχής.

Funtasy Island
Βρίσκεται 16 χλμ. μακριά από τη Σιγκαπούρη και θα εκτείνεται σε μια σειρά τροπικών νησιών. Εκτός από τις βίλες του, το resort θα περιλαμβάνει ένα θεματικό παρκο, αγορά και υποδομές αναψυχής. Προγραμματίζεται να εγκαινιαστεί πριν το τέλος του 2014.

Alpeiron
Το αρχιτεκτονικό γραφείο του Λονδίνου Sybarite ετοίμασε τα σχέδια για το ξενοδοχείο το 2005. Σχεδιάστηκε για να κατασκευασθεί στο Ντουμπάι. Διαθέτει 350 δωμάτια τα οποία θα είναι κτισμένα επάνω σε τεχνητά νησιά και θα είναι προσβάσιμα μόνο μέσω ελικοπτέρου ή γιωτ. Μέχει σήμερα, η κατασκευή του δεν έχει ξεκινήσει.

Hollywood Sign hotel
Η πρόταση προέρχεται από τη δανέζικη φίρμα Bay Arch και το ξενοδοχείο θα παράλλασσε το σήμα κατατεθέν της πολιτείας της Καλιφόρνιας. Τα γράμματα που σχηματίζουν το σήμα θα διπλασιάζονταν σε μέγεθος και θα εκτείνονταν μέχρι το πίσω μέρος του ξενοδοχείου ώστε να το περικλύουν. Η επένδυση θα διέθετε σινεμά, κλαμπ, σπα και άλλες εγκαστάσεις αναψυχής.
tornosnews.gr

Παράπονα Ρόδου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια