5 προορισμοί για τους λάτρεις της τέχνης

Aν σας ευχαριστεί πολύ περισσότερο να επισκέπτεστε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, από το να χαλαρώνετε δίπλα στη πισίνα του ξενοδοχείου, το skyscanner.net, ανακάλυψε για εσάς τις καλύτερες πόλεις, για να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και να εντρυφήσετε στον πολιτισμό.

 Φλωρεντία
Πρόκειται για μια πόλη γεμάτη αξιοθέατα, αριστοκρατική, πανέμορφη και έτοιμη να σας συναρπάσει. Μια must επίσκεψη είναι αυτή στην  εκκλησία της Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε (Αγίας Μαρίας των Λουλουδιών). Ο καθεδρικός ναός, είναι μια τεράστια Γοτθική κατασκευή που χτίστηκε στη θέση της εκκλησίας Σάντα Ρεπαράτα, τα απομεινάρια της οποίας υπάρχουν στην κρύπτη. Ο καθεδρικός ναός άρχισε να χτίζεται στο τέλος του 13ου αιώνα σε Γοτθικό ρυθμό, από τον Αρνόλφο ντι Κάμπιο και ο τρούλος, που κυριαρχεί στο εξωτερικό, προστέθηκε τον 15ο αιώνα.
Πράγα Η γενέτειρα του Κάφκα, της «βελούδινης επανάστασης», της χαράς αλλά και των ταραχών, είναι μια πόλη που σίγουρα θα αργήσετε να ξεχάσετε... Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον  πύργο της Πυρίτιδας, που υψώνεται στο κέντρο της πόλης!
Ξεκινώντας την περιπλάνησή σας στην πόλη απαριθμήστε τα πολλά και σημαντικά μνημεία, όπου ανάμεσά τους συγκαταλέγεται η Stare Miasto, η παλιά πόλη με την υπέροχη αγορά. Περπατήστε στη Mala Strana, μια παλιά, αλλά χαρακτηριστική συνοικία με λιθόστρωτα δρομάκια, παλιά αρχοντικά, που έχουν επιμελώς αναστηλωθεί και εντυπωσιακές γέφυρες, που τραβούν αμέσως την προσοχή των επισκεπτών και τους κάνουν να νιώθουν, ότι ταξιδεύουν σε άλλη εποχή.
Βενετία Η "Γαληνοτάτη" είναι ό,τι πρέπει για τους απανταχού φιλότεχνους. Δείτε από κοντά τη  κεντρική Εμπορική Πλατεία της Βενετίας. Εδώ χτίστηκε η πρώτη μεγάλη γέφυρα που εκτείνεται πάνω από το Μεγάλο Κανάλι. Η αρχική κατασκευή ωστόσο ήταν ξύλινη και αντικαταστάθηκε από μια πιο ενισχυμένη, που σχεδιάστηκε από τον Αντόνιο ντα Πόντε το 1588. Σήμερα η περιοχή Mercatino di Rialto, η οποία ξεκίνησε ως ψαραγορά, αποτελεί δημοφιλές αξιοθέατο.
Αξίζει ακόμη να επισκεφθείτε τη Σχολή του Σαν Ρόκκο. Εδώ ο διάσημος ζωγράφος Τιντορέττο από το 1564  μεχρι και το 1587 πραγματοποίησε το μεγαλύτερο ζωγραφικό έργο του: τη διακόσμηση της Μεγάλης Σχολής του Σαν Ρόκκο. Οι πίνακες ήταν αφιερωμένοι στη δόξα του Aγίου Ρόκκου, τις αλληγορίες των άλλων σχολών της Βενετίας, ιστορίες από την Παλαιά Διαθήκη και τον βίο της Παναγίας.
Πόρτο Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως το ιστορικό κέντρο της πόλης, που απλώνεται μέσα σε τείχη του 14ου αιώνα, βρίσκεται στη λίστα των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ο ποταμός Douro που χωρίζει την πόλη στα δύο, πρωταγωνιστεί. Καμάρι του Πόρτο φυσικά δεν είναι άλλο από  το ομώνυμο φημισμένο κρασί, που έχει ταυτιστεί με την Πορτογαλία. Φορέστε τα αθλητικά σας, αφού το Πόρτο είναι γνωστό ως η πόλη των σκαλοπατιών.
Λισαβόνα Μπορεί να είναι μια πόλη με είκοσι αιώνες Ιστορίας, όμως είναι εξίσου σύγχρονη. Πάρτε μαζί σας ένα ζευγάρι αθλητικά για να μην ταλαιπωρηθείτε, αφού οι πιο γραφικές συνοικίες  Alfama και Mouraria είναι γεμάτες ανηφόρες και κατηφόρες. Mια must επίσκεψη είναι στο Bairro Alto, την καρδιά της Λισαβόνας, που σφύζει από ζωή. Εκεί οι fashionistas θα κάνετε τα ψώνια σας και οι λάτρεις της γαστρονομίας θα βρείτε πολλά εστιατόρια που εναλλάσσονται στον ίδιο δρόμο με τις παραδοσιακές ταβέρνες, τις tascas, όπου θα ακούσετε ορίτζιναλ φάντο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια